Quantcast
Τσίπρας: Ψευτοδίλημμα το "ή αρχαία ή μετρό" για τη Θεσσαλονίκη - Πρέπει να ανατραπεί η απόφαση της κυβέρνησης - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Ψευτοδίλημμα το “ή αρχαία ή μετρό” για τη Θεσσαλονίκη – Πρέπει να ανατραπεί η απόφαση της κυβέρνησης – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Καταφέραμε να τρέξουμε το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης τρεις φορές πιο γρήγορα από ότι σε μια δεκαετία. Το φτάσαμε στο 75% και μάλιστα ήταν προγραμματισμένο να γίνουν και δοκιμαστικές διαδρομές στη ΔΕΘ” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, “η νέα ηγεσία της αναδόχου εταιρείας άρχισε να πετάει… αετό, άρχισε τις καθυστερήσεις” ενώ πρόσθεσε ότι “ο πρωθυπουργός προκατέλαβε αποφάσεις αρμόδιων φορέων όπως το ΚΑΣ”. Σύμφωνα με τον ίδιο, “το σημαντικότερο ατόπημα είναι ότι παραδεχόμενος καθυστερήσεις που δεν υπάρχουν δίνει πάτημα στον εργολάβο να διεκδικήσει αποζημιώσεις. Η συγκεκριμένη εταιρία κατά την προεκλογική περίοδο προσπάθησε να δημιουργήσει τετελεσμένο για τα διόδια της Αττικής Οδού και μπορεί να ήταν και σε συνεννόηση με την τότε αξιωματική αντιπολίτευση για να φανεί ότι φταίει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι όποια κέρδη δεν κατάφερε να αποκομίσει από τις αυξήσεις της Αττικής Οδού θέλει να τα διεκδικήσει με τις αποζημιώσεις από το μετρό Θεσσαλονίκης”.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι “ήταν από το πουθενά η έμπνευση του πρωθυπουργού να ανοίξει ζήτημα για τον σταθμό Βενιζέλου, για το οποίο υπάρχει μελέτη, διαψεύστηκαν σε αυτό που έλεγαν. Το ψευτοδίλημμα “ή αρχαία ή μετρό εμείς το μετατρέψαμε “και αρχαία και μετρό”, αλλά πλέον ξαναγυρνάμε στο “ούτε αρχαία ούτε μετρό”. Μια εξαιρετικά δυσμενής απόφαση για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και πρέπει να ανατραπεί”.

Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης για την ανάδοχο εταιρεία ότι “έχει χαρακτηριστεί εθνικός εργολάβος πολλές φορές και η ιδιοκτησία της είχε από παλιά εμπλοκή και στα ΜΜΕ. Η δική μας κυβέρνηση δεν θέλησε να μπει σε διαπλοκή, δεν χαρίσαμε χρέη και λίγο μετά άλλαξε η ιδιοκτησία της”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.