Quantcast
Τσίπρας: Υπερασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον στο Ελληνικό - Φέραμε μια υπόθεση που ήταν σχεδόν στο 0 κοντά στο 90% της ολοκλήρωσης - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας: Υπερασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον στο Ελληνικό – Φέραμε μια υπόθεση που ήταν σχεδόν στο 0 κοντά στο 90% της ολοκλήρωσης – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για το θέμα της επένδυσης του Ελληνικού ρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

“Εμείς κυβερνήσαμε 4,5 χρόνια και είμαστε αυτοί που καταφέραμε να βάλουμε τέλος στη μακρά περίοδο αποεπένδυσης που ζούσε η ελληνική οικονομία και φτάσαμε σε ρεκόρ επενδύσεων το 2018. Σε ό,τι αφορά το Ελληνικό, παραλάβαμε απλά μια σύμβαση υπογεγραμμένη. Σας θυμίζω ότι το Ελληνικό άδειασε από το παλιό αεροδρόμιο το 2001 όχι το 2015. Και από το 2001 έως 2014 έρχονταν και έφευγαν σχέδια επί χάρτου” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


“Ο διαγωνισμός κατέληξε σε μια σύμβαση και όταν αναλάβαμε είπαμε ότι είναι μια εμβληματική επένδυση που πρέπει να προχωρήσει αλλά προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και διαπραγματευτήκαμε. Αλλάξαμε τη σύμβαση, τη φέραμε προς κύρωση στη Βουλή, κάναμε μια πολύ προσεκτική προσπάθεια ώστε να έχουμε σύμμαχο το ΣτΕ σε πιθανά προσκόμματα, φέραμε το προεδρικό διάταγμα, προχωρήσαμε με πολύ σοβαρό τρόπο γιατί δεν υπήρχε ούτε κτηματολόγιο , ούτε καθορισμός του αιγιαλού, ούτε των αρχαιολογικών χώρων, τίποτα δεν υπήρχε. Φέραμε μια υπόθεση που ήταν σχεδόν στο 0 κοντά στο 90% της ολοκλήρωσης” πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

“Θέλουμε επενδύσεις και επενδυτές αλλά δεν πρέπει να δίνουμε την αίσθηση ότι η ελληνική Πολιτεία δεν έχει κανόνες και δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου. Αυτή είναι μια στρεβλή εικόνα και δεν πρόκειται να προσελκύσουμε σοβαρούς επενδυτές. Έτσι θα φέρουμε αετονύχηδες, hedge funds που θα θέλουν κάνουν μια αρπαχτή. Δεν είναι η Ελλάδα μια χώρα που της αξίζει η λογική της αρπαχτής στις επενδύσεις, θέλουμε στρατηγικούς επενδυτές με βάθος ώστε οι επενδύσεις να παράξουν προστιθέμενη αξία.

Άρα διαφωνώ ότι όποιος θέλει να υπερασπιστεί το θεσμικό πλαίσιο και τα συμφέροντα του δημοσίου, βγάζει ένα αντιεπενδυτικό προφίλ. Εμείς καταφέραμε και να έχουμε ρεκόρ στις επενδύσεις και να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον” κατέληξε.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.