Quantcast
Τσίπρας για Πρέσπες: Είμαι περήφανος που δεν οπισθοχώρησα μπροστά στο πολιτικό κόστος - Αυτοί που ανέχτηκαν τους ακραίους θα το βρουν μπροστά τους - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Τσίπρας για Πρέσπες: Είμαι περήφανος που δεν οπισθοχώρησα μπροστά στο πολιτικό κόστος – Αυτοί που ανέχτηκαν τους ακραίους θα το βρουν μπροστά τους – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Την πεποίθησή του ότι “η Συμφωνία των Πρεσπών θα μείνει στην ιστορία”, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, δηλώνοντας διπλά υπερήφανος για τη συμφωνία, γιατί, όπως είπε, “δεν οπισθοχώρησα μπροστά στο προφανές πολιτικό κόστος, που θα είχα, αφότου είδα και την απόλυτα υποκριτική στάση του κ. Μητσοτάκη”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στο ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών “λύσαμε έναν γόρδιο δεσμό στην εξωτερική μας πολιτική” και “βάλαμε τις βάσεις για την ειρήνη και την καλή γειτονία”.

Μιλώντας για το πολιτικό κόστος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως όσοι υποδαύλισαν τις αντιδράσεις και υποκίνησαν τους ακραίους θα το βρουν μπροστά τους στο μέλλον. “Εισπράξαμε ένα μεγάλο πολιτικό κόστος, το οποίο όσοι προσπάθησαν, υποδαύλισαν τις αντιδράσεις, ανέχθηκαν τους ακραίους, υποκίνησαν τους ακραίους, θα το βρουν μπροστά τους. Και το πολιτικό κόστος δεν μετριέται με αριθμούς”, τόνισε για να προσθέσει ότι εκείνη την περίοδο “είχαν βγει παγανιά όλοι οι δήθεν Μακεδονομάχοι και απειλούσαν, προπηλάκιζαν”, κάτι που, όπως είπε, επενέργησε πάρα πολύ αρνητικά εκείνη την περίοδο. “Άρα το πολιτικό κόστος δεν μετριέται μόνο στα ποσοστά μας στη Βόρεια Ελλάδα, ήταν ένα σημαντικό πολιτικό κόστος, αλλά είμαστε περήφανοι που το αναλάβαμε γιατί κάναμε ένα βήμα μπροστά για την Ελλάδα, για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της στο διεθνές στερέωμα”, σημείωσε.

“Πιστεύω ότι το καλό που κάναμε εμείς θα το βρούμε μπροστά μας και το κακό που έκαναν κάποιοι στη χώρα επίσης θα το βρουν μπροστά τους”, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.