Quantcast
Χατζηδάκης: Έχει δρομολογηθεί η αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα - Τι είπε για τη ΔΕΗ - enikonomia.gr
share

Χατζηδάκης: Έχει δρομολογηθεί η αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα – Τι είπε για τη ΔΕΗ

δημοσιεύτηκε:

Έχει δρομολογηθεί η αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, ώστε «να εισαχθούν πιο φιλόδοξοι στόχοι σε σχέση με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Παράλληλα, ο υπουργός είπε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ότι, η έκθεση του ορκωτού λογιστή για τη ΔΕΗ θα είναι θετική και επεσήμανε ότι το μέλλον της επιχείρησης είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

«Θεωρώ ότι, μετά τα μέτρα που πήραν η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ, η έκθεση θα είναι θετική», σημείωσε και ανέφερε ότι θα ακολουθήσει «μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου – μέσα Νοεμβρίου η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά ενέργειας».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε σταδιακή απόσυρση των λιγνιτικών της μονάδων και υπογράμμισε: «Έχουμε ήδη ορισμένες επαφές για μια δίκαιη μετάβαση στη μετά λιγνίτη εποχή, τόσο στη Δυτική Μακεδονία όσο και στη Μεγαλόπολη».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.