Quantcast
Ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση της Thomas Cook - enikonomia.gr
share

Ερώτηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση της Thomas Cook

δημοσιεύτηκε:

Ερώτηση για τους κλυδωνισμούς στον ελληνικό τουρισμό, εξαιτίας της κατάρρευσης του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook, κατέθεσαν 15 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.

Η ερώτηση απευθύνεται προς τους υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ.κ. Θεοχάρη, Σταϊκούρα, Δένδια, Γεωργιάδη και Βρούτση.

«Η ανησυχία για την επίπτωση της πτώχευσης στο ελληνικό τουρισμό και εν γένει στην ελληνική οικονομία είναι εξαιρετικά μεγάλη, καθώς, όπως ανέφερε o υπουργός Τουρισμού, η Thomas Cook ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη σε διακίνηση αριθμού τουριστών στη χώρα, αν αναλογιστεί κανείς ότι πέρυσι έφτασαν τα 3 εκατομμύρια», τονίζουν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα ερωτούν μεταξύ άλλων τους αρμόδιους υπουργούς, ποια μέτρα άμεσης ανακούφισης εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις ζημιωθείσες επιχειρήσεις και ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει μέσω του ΕΟΤ, για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες της πτώχευσης και να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε στην τουριστική αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.