Quantcast
Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Είμαι αισιόδοξος ότι η Κεντρική μας Επιτροπή θα διαψεύσει όσους περιμένουν ένα εσωτερικό μαλλιοτράβηγμα - enikonomia.gr
share

Παπαδημούλης στον Realfm 97,8: Είμαι αισιόδοξος ότι η Κεντρική μας Επιτροπή θα διαψεύσει όσους περιμένουν ένα εσωτερικό μαλλιοτράβηγμα

δημοσιεύτηκε:

“Αυτό που ξέρουμε από το παρελθόν είναι ότι οι συναντήσεις με τον Ερντογάν δεν είναι καθόλου εύκολες. Όλοι βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει και έχει αυξηθεί η επιθετικότητα της ηγεσίας Ερντογάν και με λόγια και με πράξεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά και στο Καστελλόριζο και στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου αλλά και το παιχνίδι με τη στρόφιγγα στο προσφυγικό, αλλά περιμένω να δούμε. Τα θέματα αυτά δεν προσφέρονται για μικροκομματική αντιπαράθεση” δήλωσε στον Realfm 97,8, ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα, είπε ότι “νομίζω ότι η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν αποτελεί μια έμπρακτη ομολογία ότι παράλληλα με την πίεση και την προσπάθεια απομόνωσης της επιθετικής τουρκικής συμπεριφοράς, όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θέλουν να κλείσουν την πόρτα του διαλόγου”.


“Το στοίχημα είναι να φτιάξουμε ένα πιο ευρύχωρο, μαζικό, λαϊκό κόμμα του 31,5% και όχι του 4%. Και σας το λέω παρ’ότι γνωρίζετε ότι είμαι από τους συνιδρυτές του κόμματος του 4%. Για να γίνει αυτό, που το έχουμε ήδη δρομολογήσει συλλογικά, πρώτον ο Τσίπρας, που είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης του χώρου πρέπει να το πάρει πάνω του, επιδιώκοντας μια ενωτική ανασύνθεση του χώρου και του κόμματος και του ευρύτερου φάσματος της αριστερής προοδευτικής παράταξης, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη κατακτήσει έναν ηγεμονικό ρόλο σε αυτόν τον χώρο. Και να μην φοβηθούμε τον διάλογο και τις διαφορετικές απόψεις, γιατί εκτιμώ ότι στο τέλος θα επικρατήσει η δύναμη της Δημοκρατίας, της σύνθεσης και της συσπείρωσης. Από τι να φυλαχτούμε; Από μια εσωστρεφή αντιμετώπιση των πραγμάτων και από μια μάχη μηχανισμών ή σύγκρουση κορυφαίων στελεχών για ρόλους και επιρροή δίπλα στον Τσίπρα. Εκτιμώ ότι η μεγάλη πλειοψηφία και των μελών μας και του 1.800.000 ψηφοφόρων μας, επιθυμεί έναν ριζικό μετασχηματισμό και ένα άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα κόμμα που ανήκει στην Αριστερά αλλά θέλουμε μια Αριστερά του 21ου αιώνα, σύγχρονη, δημοκρατική, φιλοευρωπαϊκή, ανοιχτή στο καινούργιο που να μην φοβάται ότι θα μολυνθεί από τον λαό και τη μαζικοποίηση του κόμματος και που να μην θεωρεί ότι έχει απαντήσεις έτοιμες για όλα. Είμαι αισιόδοξος ότι η Κεντρική μας Επιτροπή θα διαψεύσει όσους περιμένουν ένα εσωτερικό μαλλιοτράβηγμα και θα αποφασίσει με μεγάλη πλειοψηφία τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.