Quantcast
Χάος στη Μόρια: Φωτιά και επεισόδια στον προσφυγικό καταυλισμό - Δήμαρχος Μυτιλήνης: Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για δύο νεκρούς - ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Χάος στη Μόρια: Φωτιά και επεισόδια στον προσφυγικό καταυλισμό – Δήμαρχος Μυτιλήνης: Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για δύο νεκρούς – ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Χάος στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας. Μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε κοντέινερ και επεκτάθηκε και σε άλλους επτά οικίσκους, ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μία πλευρά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού.


Η κατάσταση είναι έκρυθμη από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να παρεμποδίσουν και το έργο των πυροσβεστών, οι οποίοι δέχτηκαν επίθεση. Ωστόσο, οι αστυνομικοί έκαναν φράγμα γύρω από τις πυροσβέστες για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ και εναέρια μέσα βοήθησαν στην κατάσβεση.


Μόλις ξέσπασε η φωτιά, πυκνοί καπνοί “έπνιξαν” την περιοχή και επικράτησε αναστάτωση και πανικός εντός και εκτός του καταυλισμού. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα, ενώ και ο δήμαρχος Μυτιλήνης μιλώντας στον Alpha, είπε ότι “υπάρχουν φόβοι για δύο νεκρούς, μια γυναίκα με το μωρό της”. Στη Λέσβο μεταβαίνει και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τη φωτιά και τα επεισόδια.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, λόγω επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει.

Είχαν προηγηθεί δύο πυρκαγιές, η πρώτη την 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.

Υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα.

Ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις αναχωρούν ήδη με προορισμό την Μυτιλήνη. Στο σημείο μεταβαίνουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Δήμαρχος Μυτιλήνης: Φόβοι για δύο νεκρούς στη Μόρια – Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη

Για το θρίλερ στη Μόρια με την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στον καταυλισμό μίλησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο δήμαρχος Μυτιλήνης Ευστράτιος Κυτέλης.

Όπως τόνισε: “Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είναι τεταμένη η ατμόσφαιρα. Επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών και πυροσβεστών. Έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα. Η φωτιά ξεκίνησε από έναν οικίσκο και επεκτάθηκε στα κτήματα. Κάηκαν 7 οικίσκοι και κάηκαν και 7 στρέμματα ελαιώνα. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, μια μάνα κι ένα παιδάκι μέσα από τον οικίσκο. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη το γεγονός, αλλά, όπως φαίνεται, είναι αληθές. Τείνει η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο” δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μυτιλήνης.

“Η κατάσταση δεν είναι καλή. Κινδυνεύουμε όλοι. Είμαστε έξω από την πύλη και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε ώστε να υπάρξει ύφεση των γεγονότων και να αποφευχθούν οι εξεγέρσεις των μεταναστών” πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο από τον Alpha:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.