Quantcast
Γεννηματά: Πρέπει να αλλάξει ο χαρακτήρας του υπερταμείου - enikonomia.gr
share

Γεννηματά: Πρέπει να αλλάξει ο χαρακτήρας του υπερταμείου

δημοσιεύτηκε:

Απαισιόδοξη δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στην 6η ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), σχετικά με την προοπτική να υπάρξει συναίνεση και συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία και την οικονομία. Η προέδρος απέδωσε αυτή την απαισιοδοξία στα κομματικά οφέλη που θέλει να αποκοιμίσει, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, πρόσθεσε ότι αυτή η τακτική «δεν υπηρετεί το στόχο της ανάπτυξης, της προσέλκυσης επενδύσεων και της επιστροφής των Ελλήνων επιστημόνων στη χώρα μας» και συμπλήρωσε ότι «ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Σχετικά με τους ρυθμούς ανάπτυξης, ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξει ο χαρακτήρας του υπερταμείου, να λειτουργήσει για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι για την εκποίησή της, και εξήγησε ότι μόνο έτσι θα γίνει κατανοητό ότι η χώρα μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και έχει βγει από την τροχιά των μνημονίων.

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις, παράλληλα με ένα ενισχυμένο πρόγραμμα δημοσιών επενδύσεων, κυρίως στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.