Quantcast
Φλαμπουράρης: Με σταματούν στο δρόμο και με ρωτούν, ήταν ανάγκη να χάσετε; - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Φλαμπουράρης: Με σταματούν στο δρόμο και με ρωτούν, ήταν ανάγκη να χάσετε; – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Είναι πιο ελαφριά τα καθήκοντα που έχουμε. Όταν ήσουν κυβέρνηση η δουλειά που έκανες στο βαθμό που μπορούσες μέσα από τους μηχανισμούς είχε ένα αποτέλεσμα. Η δουλειά που κάνουμε τώρα δεν βλέπεις απτό αποτέλεσμα. Θα χαιρόμαστε να βλέπουμε να αποτρέπουμε κακές πολιτικές», είπε στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης σχετικά με το ρόλο του κόμματος στην αντιπολίτευση.

Επίσης, παραδέχθηκε ότι προσωρινά «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύναμος στο να επικοινωνήσει την προγραμματική αντιπολίτευση και την προσπάθεια μέσα από την κινητοποίηση των κοινωνικών δυνάμεων».

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να συζητήσει το κόμμα τα αίτια της ήττας στις εθνικές εκλογές ο Αλέκος Φλαμπουράρης απάντησε: «Εγώ νομίζω η συζήτηση αυτή δεν έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ και αν θέλετε τη γνώμη μου δεν πρέπει να ανοίξει. Το λέω αυτό διότι όταν είσαι 4,5 χρόνια κυβέρνηση η αντικειμενικότητα της γνώμης για να μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα σίγουρα δεν είναι εύκολη».

Ερωτηθείς για το τι λένε οι πολίτες όταν τον συναντούν, ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν θα το πιστέψετε αλλά μου λένε, ήταν ανάγκη να χάσετε; Ίσως έρχονται άνθρωποι που δεν ήθελαν να χάσουμε. Ίσως ήταν από το 32%».

Αναφερόμενος στην φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο πρόεδρος του, ο κ. Φλαμπουράρης εξήγησε ότι «αυτό που είπε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς και εγώ. Δεν είμαι μόνο εγώ. Όπως είπε ο Τσίπρας είμαστε μαζί. Εννοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κόσμος. Δεν είναι ένα κλειστό κύκλωμα. Είναι όλος ο κόσμος που θέλει να είναι ΣΥΡΙΖΑ και μας ψήφισε σε αυτές και τις προηγούμενες εκλογές και εγώ».

Στο ερώτημα γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προτιμά να εκλεγεί από την βάση ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι «έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει δεύτερος υποψήφιος. Αν τεθεί θέμα και άλλων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος θα το εξετάσουμε. Ούτε θέλουμε εμείς να βάλουμε εμείς κάποιον δήθεν δεύτερο υποψήφιο».

Αναφορικά με το εάν υπάρχει στέλεχος του κόμματος που θα μπορούσε να διεκδικήσει την προεδρία ο βουλευτής Επικρατείας σημείωσε ότι «υπάρχουν στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ ικανά. Από εκεί και πέρα όμως το να διεκδικήσει κάποιος την προεδρία πρέπει να έχει κάτι παραπάνω. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να διεκδικήσει».

Στη συνέχεια τόνισε ότι δεν περνά από το μυαλό κανενός μέλους ή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ η πασοκοποίηση. «Ούτε αυτοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν την πασοκοποίηση γι’ αυτό έφυγαν κιόλας», είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της ανανέωσης στην ηγετική ομάδα του κόμματος αλλά ξεκαθάρισε ότι οι πολιτικές που κόστισαν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν προσωπικές και δεν μπορούν να βαραίνουν συγκεκριμένα πρόσωπα.

Δείτε το βίντεο:


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.