Quantcast
Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Έχουμε μία φιλόδοξη, μεταρρυθμιστική ατζέντα - Προτεραιότητα η ανάπτυξη και οι επενδύσεις - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Έχουμε μία φιλόδοξη, μεταρρυθμιστική ατζέντα – Προτεραιότητα η ανάπτυξη και οι επενδύσεις – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τη μεγάλη του χαρά που συμμετέχει για πρώτη φορά ως Πρωθυπουργός στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη συνεδρίαση, αναφέροντας συνοπτικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

“Νομίζω πως αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τον λαϊκισμό και πιστεύω πως η νίκη μας αποτελεί επίσης νίκη για την Δημοκρατία στην Ευρώπη, καθώς καταφέραμε να θέσουμε την ακροδεξιά Χρυσή Αυγής εκτός Βουλής”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους.

Περιγράφοντας τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, τόνισε πως “έχουμε μία φιλόδοξη, μεταρρυθμιστική ατζέντα μπροστά μας. Βρισκόμαστε ενώπιον προκλήσεων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό . Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να επαναφέρουμε την ανάπτυξη, να προσελκύσουμε επενδύσεις και να διασφαλίσουμε πως βγαίνουμε από τον φαύλο κύκλο που έχει κρατήσει πίσω τη χώρα μας επί μία δεκαετία”.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ο Πρωθυπουργός, αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις στο εξωτερικό. “Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μία εξαιρετικά ασταθή περιοχή. Αλλά βρισκόμαστε εδώ ώστε να επιβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στην ανάγκη για τη σταθερότητα της περιοχής και να εργαστούμε ώστε να υπάρξει πρόοδος προς αυτή την κατεύθυνση”, τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τη νέα συμφωνία για το Brexit, στην οποία κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για “καλή είδηση”, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να την δούμε πρώτα, αλλά και να εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.