Quantcast
Σαχίνης: Η τιμή του νερού είναι εύλογη και δίκαιη - Δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει - enikonomia.gr
share

Σαχίνης: Η τιμή του νερού είναι εύλογη και δίκαιη – Δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει

δημοσιεύτηκε:

«Η τιμή του νερού είναι εύλογη και δίκαιη δεν υπάρχει καμία πρόθεση αυτή να αλλάξει», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπος Σαχίνης.

Αναφέροντας ότι το «νερό είναι δημόσιο αγαθό», υπενθύμισε την απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό δημόσιο οφείλει να κατέχει το 50% συν μία μετοχή της εταιρείας. Ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα λειψυδρίας στην Αττική», αλλά, όπως τόνισε, «λόγω κλιματικής αλλαγής πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Όπως είπε, ο κ. Σαχίνης, «αυτή τη στιγμή δεν ανεβαίνουν τα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ» και ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες είσπραξης αυτών των χρεών, με ταυτόχρονη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων μέσω του Κοινωνικού Τιμολογίου.

Όσον αφορά στην Ανατολική Αττική είπε ότι 250.000 κάτοικοι δεν έχουν αποχέτευση, ενώ η Ελλάδα έχει πληρώσει από το 2015 μέχρι τώρα 23,5 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα και θα συνεχίσει να πληρώνει, εφόσον δεν ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης, 4,8 εκατομμύρια ετησίως, τονίζοντας ότι η εταιρεία καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την ολοκλήρωση των έργων όσο το δυνατόν συντομότερα.

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι η ΕΥΔΑΠ, ήδη παρέλαβε το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της Σαλαμίνας, ενώ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τα Μέγαρα για το δίκτυο ύδρευσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.