Quantcast
Πλησιάζει το «φινάλε» καθώς η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με δύο μέτωπα - enikonomia.gr
share

Πλησιάζει το «φινάλε» καθώς η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με δύο μέτωπα

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με δύο κρίσεις ρευστότητας, σύμφωνα με το Business Insider, με τις ενδείξεις να καταδεικνύουν ότι τόσο το χρηματοπιστωτικό σύστημα όσο και τα δημόσια ταμεία της χώρας θα ξεμείνουν από ρευστότητα.

Η Αθήνα, σημειώνεται, μόλις και μετά βίας κατάφερε να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της προς το ΔΝΤ, ύψους 750 εκατ. ευρώ, όταν η ελληνική κυβέρνηση ανακάλυψε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα ταμειακά αποθέματα ενός λογαριασμού, τον οποίο δεν γνώριζε, σύμφωνα με ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», βάσει του οποίου ο έλληνας πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα δεν θα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή της δόσης του Μαΐου, ύψους 750 εκατ. ευρώ.

Η Αθήνα στο τέλος του μήνα θα πρέπει να προχωρήσει στις πληρωμές συντάξεων και μισθών του Δημοσίου, κάτι που με βάση τις αναφορές που υπάρχουν, ίσως αυτό να μην καταστεί δυνατό.

Ακόμη όμως και αν τα καταφέρει, σημειώνεται στο άρθρο, στις 5 Ιουνίου η χώρα θα πρέπει να αποπληρώσει επιπλέον ποσό 305 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Τις δύο εβδομάδες που απομένουν μέχρι τις 5 Ιουνίου, ακολουθούν τρεις ακόμη πληρωμές, με τα συνολικά χρήματα που θα πρέπει να καταβάλει η Ελλάδα στο ΔΝΤ τον Ιούνιο να φθάνουν άνω του 1,5 δισ. ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.