Quantcast
Μηταράκης: Προοπτική επενδύσεων από τον ασφαλιστικό φορέα της Κίνας στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Μηταράκης: Προοπτική επενδύσεων από τον ασφαλιστικό φορέα της Κίνας στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Με τον αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (SSF) της Κίνας, Γουάνγκ Γουενλίνγκ, αρμόδιο για τη διαχείριση και τη λειτουργία των περιουσιακών στοιχείων του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης (NSSF) της χώρας, συναντήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Μηταράκης παρουσίασε τα σχέδια για το νέο ασφαλιστικό που ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ανέλυσε τους τρεις πυλώνες ασφάλισης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα πλεονεκτήματα του νέου επικουρικού κεφαλαιοποιητικού συστήματος, το οποίο θα αποκτήσουν οι νεοεισερχόμενοι και πρωτοασφαλισμένοι στην αγορά εργασίας από την 1 Ιανουαρίου 2021.

Από την πλευρά του, ο κ. Γουάνγκ επεσήμανε το σημαντικό δημογραφικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Κίνα και το οποίο αναμένεται να επιδεινωθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια, ενώ παρουσίασε τα βασικά σημεία του ασφαλιστικού της χώρας, που συνδυάζει, τόσο την κρατική όσο και την ιδιωτική ασφάλιση.

Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως μία συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (SSF) θα ήταν αμοιβαία επωφελής, και κάλεσε την κινεζική πλευρά να δει τις ευκαιρίες που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στην ελληνική αγορά, προκειμένου να επενδύσει μέρος από τα χρήματα που διαχειρίζεται, τα οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ανέρχονται στο 1 τρισ. ευρώ.

                               Η δήλωση του κ. Μηταράκη

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή μας συνάντηση, η οποία πιστεύω πως ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητική και για τις δύο πλευρές. Οι σχέσεις Κίνας-Ελλάδας βασίζονται σε κοινές αξίες, κοινές πολιτισμικές καταβολές και αμοιβαίο σεβασμό, ενώ σε οικονομικό επίπεδο η Κίνα αποτελεί για εμάς μία χώρα επενδυτικών ευκαιριών και εμπορικής συνεργασίας σε κρίσιμους τομείς για τις επενδύσεις και την οικονομία.Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προοπτική συνεργασίας μας με το Εθνικό Συμβούλιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων (SSF) της Κίνας, προκειμένου να επενδυθεί μέρος των χρημάτων που διαχερίζεται, στην ελληνική αγορά, η οποία πλέον βρίσκεται σε δρόμο ανάκαμψης και αποτελεί έναν αξιόπιστο επενδυτικό εταίρο.

Στο σημερινό διεθνές περιβάλλον, το οποίο εμπεριέχει σειρά προκλήσεων και αντιτιθέμενων συμφερόντων, η εμπορική και οικονομική συνεργασία μεταξύ των κρατών αποτελεί βασικό και ισχυρό όπλο διασφάλισης της περιφερειακής ειρήνης, με τελικό στόχο την κοινωνική ευημερία και την ανάπτυξη για τις χώρες που είναι ανοιχτές στο διάλογο και έχουν κοινό όραμα»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.