Quantcast
Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ – Η παρέμβαση Τασούλα - enikonomia.gr
share

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ – Η παρέμβαση Τασούλα

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος εξέφρασε το επιχείρημα ότι η Νέα Δημοκρατία αντισυνταγματικά μεταβάλλει την κατεύθυνση που έδωσε η προαναθεωρητική Βουλή. Δεν δίστασε μάλιστα να μιλήσει για ευτελισμό του Κοινοβουλίου και να χαρακτηρίσει ως κόλπο της Νέας Δημοκρατίας να ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στην προτείνουσα Βουλή ούτως ώστε να συγκεντρώσει πάνω από 180 ψήφους και τώρα να μπορεί να την τροποποιήσει με άλλη κατεύθυνση μόλις με 151 ψήφους.


Η αναφορά του κ. Κατρούγκαλου σε κόλπο προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα ο οποίος ήταν εισηγητής της Ν.Δ στην προτείνουσα Βουλή: “Θέλω να προσωποποιήσω το ποιος έκανε το κόλπο. Εγώ έκανα το κόλπο. Μόνο που δεν ήταν κόλπο. Αντί να πανηγυρίζετε που η πρόκληση εκλογών επιτυγχάνεται καταφεύγετε σε επινοήσεις. Δεν ήταν κανένα κόλπο. Ήταν η μόνη συνταγματική δημοκρατική κοινοβουλευτική διέξοδος για να μην ξανακαταντήσει η χώρα να σύρεται σε εκλογές με πρόσχημα την εκλογή του ΠτΔ” είπε.

Ο κ. Τασούλας μάλιστα κατέθεσε σελίδες από το Συνταγματικό Δίκαιο Δημητρίου Τσάτσου στις οποίες ο αείμνηστος καθηγητής επιχειρηματολογούσε πως η αναθεωρητική Βουλή δεσμεύεται μόνο ως προς τις διατάξεις και όχι από την κατεύθυνση που αποφάσισε η προτείνουσα Βουλή.

Κατά τη συζήτηση η οποία ακολούθησε υπέρ της ένστασης τάχθηκε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Αίσθηση προκάλεσε πάντως η τοποθέτηση του Γιάννη Γκιόκα του ΚΚΕ ο οποίος είπε ότι εφόσον το άρθρο 30 το οποίο ορίζει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται μόνο από τη Βουλή δεν αλλάζει, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή από τον λαό προσκρούει στο Σύνταγμα.


Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.