Quantcast
Δημοσκόπηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου προηγείται 21 μονάδες από τη ΝΔ - enikonomia.gr
share

Δημοσκόπηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου προηγείται 21 μονάδες από τη ΝΔ

δημοσιεύτηκε:

Με διαφορά 21 ποσοστιαίων μονάδων από τη ΝΔ, προηγείται στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει τη στήριξη του 36,5% των πολιτών – βρίσκεται δηλαδή στα ποσοστά των τελευταίων εκλογών – με τη ΝΔ να ακολουθεί με 15,5%. Στην τρίτη θέση συνυπάρχουν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι (6%), ακολουθεί το ΚΚΕ (4%), ενώ ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στα όρια της εισόδου στη Βουλή με 3%.

Σε ότι αφορά τη δημοτικότητα του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται στο 50%.

Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θεωρεί λάθος τη στρατηγική της Αθήνας, έναντι 35% που κρίνει πως είναι σωστή. Πρόκειται για μεγάλη αλλαγή σκηνικού από τον Φεβρουάριο, όταν το 72% ενέκρινε τη γραμμή της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 22,5% διαφωνούσε.

 

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση φτάσει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους, που όμως θα περιλαμβάνει μέτρα τα οποία δεν κινούνται στο πλαίσιο των προεκλογικών της εξαγγελιών, το 28%, επιθυμεί να διεξαχθεί δημοψήφισμα, ενώ το 30,5%, θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή.

Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.