Quantcast
Τζιτζικώστας: Οι ζημιές είναι μεγάλες - Θα πιέσουμε να ξεκινήσουν γρήγορα οι αποζημιώσεις - enikonomia.gr
share

Τζιτζικώστας: Οι ζημιές είναι μεγάλες – Θα πιέσουμε να ξεκινήσουν γρήγορα οι αποζημιώσεις

δημοσιεύτηκε:

Eπί ποδός για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και των προβλημάτων που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις σε Χαλκιδική (Ολυμπιάδα) και Κατερίνη βρίσκεται όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δήλωσε το μεσημέρι, λίγο πριν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειάρχης, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως είπε, υπάρχουν μηχανήματα στις πληγείσες περιοχές για να αποκαταστήσουν τις βλάβες στις υποδομές και στο οδικό δίκτυο.”Παρακολουθούμε τα φαινόμενα και βρισκόμαστε στα σημεία, σε όλα τα επικίνδυνα σημεία,για να επέμβουμε αμέσως όπου χρειαστεί σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία”.

Τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τον κ Τζιτζικώστα, θα ξεκινήσει και η καταγραφή των ζημιών τόσο σε κατοικίες όσο και σε επιχειρήσεις προκειμένου “στο αμέσως επόμενο διάστημα να υποβάλλουμε προς τα συναρμόδια υπουργεία όλες αυτές τι αιτήσεις των πολιτών που έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές για να ξεκινήσει η αποζημίωσή τους άμεσα- και θα πιέσουμε ως Περιφέρεια αυτό να γίνει γρήγορα – και να μην περιμένουν οι κάτοικοι, οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες που έχουν πληγεί, όπως είχαμε ζήσει στο παρελθόν. Τώρα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Οι ζημιές είναι αρκετές και είναι μεγάλες” ανέφερε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας

Ειδικά για την κατάσταση στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ο κ Τζιτζικώστας είπε ότι έχει ζητηθεί από το Δήμο Αριστοτέλη που έχει την αρμοδιότητα να ολοκληρώσει τις μελέτες “προκειμένου να δούμε πως θα ενταχθεί ένα συνολικό αντιπλημμυρικό σ ένα ευρωπαϊκό ή εθνικό πρόγραμμα.

“Η αντιμετώπιση της αντιπλημμυρικής θωράκισης πρέπει να γίνεται συντονισμένα και ολοκληρωμένα κυρίως” είπε ο κ Τζιτζικώστας . “Αυτό όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε γίνει στην περιοχή. Ζήτησα από την νέα διοίκηση του Δήμου να προχωρήσει γρήγορα στην ολοκλήρωση των σχετικών μελετών, προκειμένου μετά ως Περιφέρεια που θα μπορούμε να εντάξουμε το έργο αυτό, γιατί θα είναι ένα μεγάλο έργο για να θωρακίσουμε οριστικά κι αντιπλημμυρικά την περιοχή” κατέληξε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.