Quantcast
Σχοινάς: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό και επενδυτικό reset - Τι είπε για το μεταναστευτικό - enikonomia.gr
share

Σχοινάς: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό και επενδυτικό reset – Τι είπε για το μεταναστευτικό

δημοσιεύτηκε:

«Η Ευρώπη ή θα είναι αλληλέγγυα ή δεν θα είναι Ευρώπη», τόνισε ο ‘Ελληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο 13ο συνέδριο της ΝΔ.

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στο μεταναστευτικό, η χώρα μας στέκεται όρθια στο όνομα της Ευρώπης. Σε λίγους μήνες η ευρωπαϊκή ακτοφυλακή θα αναπτύξει φύλακες για την προστασία των συνόρων της. Δείχνει τη βούληση της Ένωσης να φυλάξει επιτέλους τα κοινά μας σύνορα. Η επιτροπή θα προτείνει νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου. Όλα τα κράτη θα επιμερίζονται δίκαια τα βάρη και τις πιέσεις. Η Ευρώπη ή θα είναι αλληλέγγυα ή δε θα είναι Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι Ευρώπη και θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες ως Ευρώπη. Με όπλο τους εταίρους της. Η Μόρια μας πληγώνει βαθιά, αλλά οι φαιδρότητες των μπάρμπεκιου δεν είναι ανεκτές και συμβατές με ένα έθνος που παραδοσιακά ενσωμάτωνε τους πρόσφυγες”.

Ο κ. Σχοινάς αναφερόμενος στην κρίσιμη περίοδο του 2015 είπε: «Το επίτευγμα της ισότιμης συμμετοχής μας στην Ευρώπη τέθηκε σε κίνδυνο όχι από δική μας ευθύνη αλλά εξαιτίας κάποιων μαθητευόμενων μάγων. Ευτυχώς απέτυχαν. Γιατί οι Έλληνες, με τις θυσίες τους, αγκίστρωσαν τη χώρα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Απέτυχαν γιατί ο Γιουνκέρ κράτησε την Ελλάδα από τον γκρεμό. Απέτυχαν γιατί η Νέα Δημοκρατία, του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εκείνο τον κολασμένο Αύγουστο του 2015 έβαλε πλάτη».

Μιλώντας για τη σημερινή Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι «είμαστε όαση σταθερότητας στην ασταθή περιοχή μας. Είμαστε η πρώτη χώρα ανάχωμα στο λαϊκισμό».

Τελειώνοντας ο κ. Σχοινάς είπε, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ότι χρειαζόμαστε αναπτυξιακό και επενδυτικό reset, και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων και θα ακολουθήσει το δρόμο που ακολούθησαν όλοι οι Έλληνες Επίτροποι μέχρι σήμερα.

Σε ότι αφορά το γεγονός ότι είναι ο πρώτος Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι αυτή η τιμή αντανακλά συνολικά στη χώρα. «Αντανακλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.