Quantcast
Χαρίτσης: Η κυβέρνηση θέλει να εκφοβίσει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης - enikonomia.gr
share

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση θέλει να εκφοβίσει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης

δημοσιεύτηκε:

“Οι όποιες προσδοκίες καλλιέργησε προεκλογικά η ΝΔ για τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη αποτελούν ήδη παρελθόν”, αναφέρει σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών-Σαββατοκύριακο” ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, και μιλά για “τεράστια απόσταση ανάμεσα στην κατασκευασμένη εικόνα της «πετυχημένης» κυβέρνησης Μητσοτάκη και την καθημερινή πραγματικότητα, καθώς η ΝΔ ξεδιπλώνει σε όλη του την έκταση το αντικοινωνικό, νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της”.

Ο κ. Χαρίτσης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και για την ακραία καταστολή, που “μοναδικό στόχο έχει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να εκφοβίσει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης”. Ειδικότερα αναφέρει: “Το ντελίριο της αστυνομικής βίας, της εκδικητικότητας και της αυταρχικής παλινόρθωσης που βιώνουμε, συμπυκνώνεται στη δήλωση στελέχους της αστυνομίας σε τηλεοπτικό πάνελ για μια «κυβέρνηση που μας έχει λύσει τα χέρια»”.

Ο κ. Χαρίτσης κάνει αναφορά και στην τουρκική προκλητικότητα και ασκεί κριτική για “τα απαράδεκτα λάθη και τις ενδοκυβερνητικές αλληλοδιαψεύσεις που εκθέτουν τη χώρα”. Εκτιμά ακόμη ότι “η κυβέρνηση της ΝΔ φάνηκε απροετοίμαστη και έδειξε έντονα σημάδια υποτίμησης της σοβαρότητας της κατάστασης… Η κυβέρνηση όφειλε, από την πρώτη στιγμή, να διεθνοποιήσει το ζήτημα, να αξιοποιήσει τις διπλωματικές νίκες που πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα και όχι να αναλώνεται σε ευχολόγια”.

Τέλος, σχετικά με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: “Μόνο θετικά μπορούν να προκύψουν από την επικοινωνία και την αλληλεπίδρασή μας με τον κόσμο που μας στήριξε και που ελπίζει σε μια εναλλακτική πολιτική πρόταση για μια προοδευτική διακυβέρνηση με ριζοσπαστικές τομές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη και το επόμενο διάστημα θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.