Quantcast
ΚΟΚ: Επανεκκίνηση για το Point System - Η ενεργοποίηση του "Big Brother" - enikonomia.gr
share

ΚΟΚ: Επανεκκίνηση για το Point System – Η ενεργοποίηση του “Big Brother”

δημοσιεύτηκε:

Ένα είδος “Big Brother” αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του πρώτου εξαμήνου στον Δήμο Αθηναίων και το υπουργείο Μεταφορών, έτσι ώστε οι παραβάτες οδηγοί του ΚΟΚ, να σκέφτονται διπλά τις παραβάσεις.

Όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος”, πρόκειται για την πανεκκίνηση του ηλεκτρονικού συστήματος “Point System”, το οποίο θα ενημερώνεται από τροχονόμους μέσω τάμπλετ και όσοι συνεχίσουν να διατηρούν κακή οδηγική συμπεριφορά θα μαζεύουν “πόντους”, οι οποίοι θα τους φέρνουν αντιμέτωπους με ποινές μεταξύ αυτών και την αφαίρεση του διπλώματος.

Σε πολλές περιπτώσεις λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν περιστατικά που δείχνουν ότι οι οδηγοί που έχουν παραβεί τον ΚΟΚ, το πρόστιμο δεν φτάνει ποτέ σε αυτούς. Οι παραβάσεις καταλήγουν να στοιβάζονται σε ντουλάπες στα γραφεία των Δήμων και έτσι τα πρόστιμα δεν εξοφλούνται ποτέ.

Πηγές αναφέρουν ότι η ενεργοποίηση του συστήματος δεν έχει εισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά στοχεύει να απαλειφθεί ο γραφειοκρατικός κυκεώνας. Σκοπός είναι να συνετίσει τους κατ’εξακολούθηση παραβάτες.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.