Quantcast
Τσακαλώτος: Κάλεσμα σε ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 να συμπράξουν κατά της Δεξιάς - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Κάλεσμα σε ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 να συμπράξουν κατά της Δεξιάς

δημοσιεύτηκε:

Σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του από το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25, ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αντέτεινε ότι δεν είναι καθόλου ίδια με την δεξιά, αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, ούτε στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα ούτε στην υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα, κάλεσε και τα τρία κόμματα να συμπράξουν ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ρεύμα που θα προστατεύσει το μέλλον του εργατικού κόσμου από την Δεξιά.

«Καμία σημασία δεν έχει ότι φτάσαμε τα 700 εκατ. ευρώ πρόνοιας στα 3 δισ., η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων σε εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και όχι μόνο που η επεκτασιμότητα τούς έδωσε μια ανάσα; Θα εξαντλήσουμε τη κριτική μας για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας ή θα παλέψουμε μαζί εκεί που συμφωνούμε στις κοινωνικές αντιστάσεις, στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην πράσινη ανάπτυξη; Μπορεί να το αρνηθείτε, αλλά δεν θα μας συγχωρήσει ο εργατικός κόσμος και το κέρδος θα το πάρει η ακροδεξιά εντός και εκτός ΝΔ. Θα αφήσουμε το μέλλον του σε μια μη κοσμοπολίτικη εθνική πολιτική; Ή θα έχουμε αισιοδοξία και θα πούμε στον κόσμο της εργασίας ότι στο μέλλον θα έχουμε τις προϋποθέσεις που θα του απαντούν σε αυτά που όλοι εμείς θέλουμε να υποστηρίξουμε;», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.