Quantcast
Χρυσοχοΐδης: Αστυνομικές περιπολίες ανά 10λεπτο σε κάθε γειτονιά - enikonomia.gr
share

Χρυσοχοΐδης: Αστυνομικές περιπολίες ανά 10λεπτο σε κάθε γειτονιά

δημοσιεύτηκε:

“Μετά την ορκωμοσία 1.500 αστυνομικών, κάπου στα μέσα του ερχόμενου Ιανουαρίου, κάθε δέκα λεπτά, αστυνομικές δυνάμεις ΔΙ.ΑΣ. θα περιπολούν κάθε γειτονιά επί 24ώρου βάσεως. Κάθε 10 λεπτά οι πολίτες θα βλέπουν αστυνομικούς. Πάει τελείωσε” τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα”, μίλησε και για τον τρόπο που θα λειτουργεί ο μηχανισμός ελέγχου καταγγελιών για αστυνομική βία. Όπως είπε χαρακτηριστικά “συγκρότησα μια επιτροπή υπό τον κ. Αλεβιζάτο. Τα δημοκρατικά του φρονήματα και οι κοινωνικές του ευαισθησίες είναι πασίγνωστες και αδιαμφισβήτητες. Αυτή η επιτροπή, όπου πλειοψηφικά τα μέλη της αποτελούνται από καθηγητές, νομομαθείς, από πολίτες αλλά και αστυνομικούς, θα ελέγχει κάθε ΕΔΕ για καταγγελίες άσκησης αστυνομικής βίας. Και ακόμα με το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί αμέσως μετά τις γιορτές, αρχές του 2020, θα κατοχυρωθεί η λειτουργία μηχανισμού περιστατικών αστυνομικής βίας με ανακριτικές αρμοδιότητες από τον Συνήγορο του Πολίτη. Με απλά λόγια διαφάνεια και έλεγχος. Σπάμε και αυτό το άβατο”.

Για τα Εξάρχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι “αυτό που μπορώ να σας βεβαιώσω είναι πως πολύ σύντομα η περιοχή θα καθαριστεί εντελώς. Θα επανέλθει στην κανονικότητα. Θα περπατάς στα Εξάρχεια άνευ φόβου και τρόμου. Όπως σε όλες τις περιοχές. Είναι θέμα λίγου χρόνου ακόμα”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.