Quantcast
Σταϊκούρας: Στο ιστορικά υψηλότερο επίπεδο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος - enikonomia.gr
share

Σταϊκούρας: Στο ιστορικά υψηλότερο επίπεδο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος

δημοσιεύτηκε:

Τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του Οκτωβρίου 2007 άγγιξε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Δεκέμβριο του 2019, αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών,Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτονας ότι “η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι η εμπιστοσύνη νοικοκυριών και επιχειρήσεων σταδιακά αποκαθίσταται”.

Η δήλωση Σταϊκούρα

«Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος αυξήθηκε στις 109,5 μονάδες τον Δεκέμβριο του 2019, από τις 107 μονάδες τον Νοέμβριο 2019, αγγίζοντας τα ιστορικά υψηλά επίπεδα του Οκτωβρίου του 2007.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο εξάμηνο ο Δείκτης παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, σταθερά πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι η εμπιστοσύνη νοικοκυριών και επιχειρήσεων σταδιακά αποκαθίσταται.

Η Κυβέρνηση προχωράει με ιεραρχημένα, σταθερά και γοργά βήματα στην υλοποίηση του σχεδίου της, που έχει ως στόχο την ολόπλευρη ισχυροποίηση της οικονομίας και της χώρας, την υψηλή και διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη, τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.