Quantcast
Νέες επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με Ευρωπαίους αξιωματούχους πριν από τη διάσκεψη του Βερολίνου - enikonomia.gr
share

Νέες επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη με Ευρωπαίους αξιωματούχους πριν από τη διάσκεψη του Βερολίνου

δημοσιεύτηκε:

“Φωτιά” έχουν πιάσει τα τηλέφωνα λίγο πριν από τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςείχε το Σάββατο νέες επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Αρχικά, είχε εκτενή τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ. Στη συνομιλία που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μισέλ, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν όπως είναι λογικό η συμπεριφορά της Τουρκίας, η Λιβύη και η Διάσκεψη του Βερολίνου.

Στη διάρκεια της συνομιλίας επαναβεβαιώθηκε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ο θεματοφύλακας του πλαισίου των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12-13 Δεκεμβρίου 2019.
Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Και στην επικοινωνία αυτή επιβεβαιώθηκε η υπεράσπιση του πλαισίου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η έκφραση των θέσεων της Ελλάδας δια των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διάσκεψη του Βερολίνου, που διεξάγεται αύριο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.