Quantcast
Στη Χάγη μόνο για την ανατολική Μεσόγειο - enikonomia.gr
share

Στη Χάγη μόνο για την ανατολική Μεσόγειο

δημοσιεύτηκε:

Των Παναγή Γαλιατσάτου, Θάνου Μωριάτη

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ανακοίνωση της επιλογής της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη χωρίς καν να ερωτηθεί γι’ αυτό.


Για όσους παρακολουθούν προσεκτικά τις δηλώσεις του, αλλά και για όσους γνωρίζουν πώς σκέπτεται ο πρωθυπουργός για τα ελληνοτουρκικά, αυτό δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα εξετάζεται διεξοδικά από τον ίδιο και τους επιτελείς του τους τελευταίους μήνες ως ύστατη λύση για τον τερματισμό της αχαλίνωτης τουρκικής επιθετικότητας και ιδιαίτερα, μάλιστα, μετά τη μείζονα πρόκληση του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Τρεις διεθνολόγοι και καθηγητές γράφουν στην «R» για τις συνέπειες μιας προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο

Τα σενάρια μιας ενδεχόμενης προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αναλύουν στη Realnews τρεις διεθνολόγοι και καθηγητές, με αφορμή την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την υπογραφή μνημονίου της γειτονικής χώρας με τη Λιβύη. Οι Πέτρος Λιάκουρας,Κώστας Υφαντής και Θανάσης Δρούγος παραθέτουν στα άρθρα τους μια πλήρη χαρτογράφηση των συνεπειών αλλά και των κινδύνων αυτής της επιλογής.


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.