Quantcast
Μηταράκης για προσφυγικό: Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μηταράκης για προσφυγικό: Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Είχαμε μια ουσιαστική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, με τους οποίους συναντήθηκα τις προηγούμενες ημέρες στις επισκέψεις μου στη Μυτιλήνη και στη Σάμο” δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μετά τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη τους δημάρχους του Βορείου Αιγαίου.

“Θεωρούμε ότι είναι δικαιολογημένη η αγωνία και η αγανάκτηση των πολιτών. Πράγματι η χώρα μας αντιμετωπίζει μια μεταναστευτική κρίση και αυξημένες ροές μέσα στο 2019. Ροές που οδήγησαν στα camps που υπάρχουν στα νησιά, να έχουν ξεφύγει αριθμητικά και να δημιουργούν μεγάλο βάρος στις τοπικές κοινωνίες” πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.

“Βρήκαμε πολλά σημεία στα οποία συμφωνούμε. Συμφωνούμε ότι πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η μείωση των ροών. Προτεραιότητα μας πρέπει να είναι η αποσυμφόρηση των νησιών, προτεραιότητα μας πρέπει να είναι οι επιστροφές προς την Τουρκία και η καλύτερη λειτουργία του ασύλου. Επίσης, η ενίσχυση των ιατρικών μονάδων των νησιών ώστε να υπάρχει καλύτερη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα οικοδόμησης της εμπιστοσύνης μεταξύ της κυβέρνησης και των νησιών και αυτά θα τα βάλουμε προτεραιότητα τις επόμενες ημέρες. Θα υπάρχει μια συστηματική συνάντηση κάθε δύο εβδομάδες με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους” τόνισε ο υπουργός.

“Στόχος μας κάθε μέτρο που θα ανακοινώνουμε να βοηθάει στον περιορισμό των ροών και είναι ένας κοινός στόχος με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου” συμπλήρωσε.

“Θα κλείσουν οριστικά οι ανοιχτές δομές με την εφαρμογή του σχεδίου, υπάρχει χρονοδιάγραμμα να γίνει το καλοκαίρι του 2020. Στόχος να είμαστε αποτελεσματικοί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

“Περιμένουμε απτές εξαγγελίες και παραδείγματα για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη” είπε ο Περιφερειάρχης Β. ΑιγαίουΚώστας Μουτζούρης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.