Quantcast
Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να ανοίξει ζήτημα Κυριακών - enikonomia.gr
share

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να ανοίξει ζήτημα Κυριακών

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να ανοίξει γενικά ζήτημα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα, με θέμα «Υπουργική απόφαση για τη λειτουργία τις Κυριακές συγκεκριμένων εμπορικών κέντρων στα Σπάτα Αττικής».

Τόσο ο νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά, όσο και αυτός που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Τσίπρα ρυθμίζει επαρκώς το ζήτημα και δίνει εργαλεία στον εκάστοτε υπουργό Ανάπτυξης και τους οικείους περιφερειάρχες να ρυθμίσουν επαρκώς την αγορά, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει: «δεν μιλάμε για το άνοιγμα όλο τον χρόνο, αλλά κατά την τουριστική περίοδο, από Μάρτιο έως Οκτώβριο». Εμείς, επισήμανε ο υπουργός, πιστεύουμε ότι στην τουριστική περίοδο, εκεί που μαζεύεται πολύς κόσμος, πρέπει να είναι ανοιχτά τα εμπορικά τις Κυριακές.

Ειδικότερα για την απόφαση που αφορά στα εμπορικά κέντρα στα Σπάτα Αττικής, ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι αυτά δεν είναι στον αστικό ιστό για να πλήξουν τα μικρομεσαία καταστήματα. Επίσης, ότι λόγω του ζωολογικού πάρκου που βρίσκεται δίπλα στα εμπορικά κέντρα, μαζεύεται κόσμος, «δεν μπορείς να πλησιάσεις από τουρίστες από το εσωτερικό και το εξωτερικό». Τόνισε, μάλιστα, ότι εάν δεν βγάζαμε την απόφαση αυτή, θα επιτρέπαμε αθέμιτο ανταγωνισμό από την ανάποδη, διότι ένα χιλιόμετρο μακρύτερα, απέναντι από το αεροδρόμιο, λειτουργούν άλλα εμπορικά κέντρα που λειτουργούν τις Κυριακές, σημείωσε ο κ.Γεωργιάδης.

Όσο για τις αντιδράσεις των ενώσεων εμπόρων και εμποροϋπαλλήλων, ανέφερε ότι έχουν κάθε δικαίωμα να προσφεύγουν κατά σχετικών υπουργικών αποφάσεων, ωστόσο, «να γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να δίνουμε μάχες οπισθοφυλακής σε αυτή τη χώρα. Όσοι πάμε στο εξωτερικό, γνωρίζουμε ότι στις περισσότερες χώρες τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί. Είμαστε μια τουριστική χώρα, και θέλουμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ μας. Θέλουμε να δείξουμε στους ξένους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι φιλική επιχειρηματικά χώρα [..] Να μη χτυπάμε και αυτές που ήρθανε..».

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα μίλησε για φωτογραφική διάταξη υπέρ των συγκεκριμένων εμπορικών κέντρων, η οποία αγνόησε και περιφρόνησε όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις που πλήττονται άμεσα [..]. Με κυβερνητική ευθύνη διαμορφώνονται συνθήκες, όχι ελεύθερης αγοράς, αλλά αθέμιτου ανταγωνισμού, υποστήριξε η κ. Σακοράφα και τόνισε πως με την κυβερνητική πολιτική «αποδεικνύεται ότι όλη η φιλολογία της ΝΔ περί προστασίας της μεσαίας τάξης ήταν φθηνή προεκλογική συνθηματολογία».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.