Quantcast
Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας - Δείτε πού θα φτάσει ο υδράργυρος - enikonomia.gr
share

Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας – Δείτε πού θα φτάσει ο υδράργυρος

δημοσιεύτηκε:

Καλός θα είναι ο καιρόςσήμερα σε όλη τη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό την άνοδο των μέγιστων θερμοκρασιών. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, ενώ το πρωί θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες, περιορισμένη ορατότητα και τοπικά πυκνές ομίχλες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo.gr, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Νωρίς το πρωί οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλό επίπεδα και στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθεί παγετός. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 18 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 16, στη Θεσσαλία από 0 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 7 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στην Κρήτη 6 μποφόρ, αλλά στα κεντρικά και βόρεια πελάγη σταδιακά θα στραφούν σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς.

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στη Θεσσαλονίκη. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.