Quantcast
Πλακιωτάκης: Το μεταφορικό ισοδύναμο θα εφαρμοστεί σύντομα στην Κρήτη - enikonomia.gr
share

Πλακιωτάκης: Το μεταφορικό ισοδύναμο θα εφαρμοστεί σύντομα στην Κρήτη

δημοσιεύτηκε:

Στη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης και στοιχειοθετημένης θαλάσσιας και νησιωτικής πολιτικής, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης, σε ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Όπως δήλωσε, «η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει μια πολιτική που δεν θα περιλαμβάνει μόνο σχέδια, αλλά και συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ήδη, είμαστε σε συνεννόηση και επαφή με την εθνική αναπτυξιακή τράπεζα όπου επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των νησιωτικών επιχειρήσεων. Επεξεργαζόμαστε πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν σχέση είτε με την ενίσχυση κεφαλαίων, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών και μικροδάνεια, έτσι ώστε να τονώσουμε στοχευμένα και συγκεκριμένα τη νησιωτική επιχειρηματικότητα. Εμείς έχουμε διαφορετικού τύπου λογική. Ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια και δεν βλέπουμε το μεταφορικό ισοδύναμο ως επιδοματικού χαρακτήρα μέτρο».

Όπως τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης είναι δεδομένη και «το μεταφορικό ισοδύναμο θα εφαρμοστεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Κρήτη και αναμένεται, σύντομα, να λάβουμε όλες εκείνες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση της εθνικής στρατηγικής λιμένων, η οποία όπως τόνισε περιλαμβάνει ένα διαφορετικό τρόπο λιμενικής διακυβέρνησης.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι εμείς θέλουμε τους δήμους και τις περιφέρειες συμμέτοχους στην αναπτυξιακή διαδικασία αξιοποίησης των λιμανιών της πατρίδας μας. Το υπουργείο Ναυτιλίας δεν πρόκειται να πάρει κανένα Λιμενικό Ταμείο. Εμείς σε συνεργασία με τους δήμους, τα θεσμικά όργανα, την ΚΕΔΕ αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών, θα προχωρήσουμε στην βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των λιμένων της χώρας μας. Και γνωρίζετε πολύ καλά ότι η αξιοποίηση ενός λιμανιού αφορά κυρίως την τοπική οικονομία και κοινωνία».

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.