Quantcast
Η eBay παρουσίασε το πρόγραμμα Export Revival για μικρομεσαίες επιχειρήσεις - enikonomia.gr
share

Η eBay παρουσίασε το πρόγραμμα Export Revival για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

δημοσιεύτηκε:

Το παγκόσμιο πρόγραμμα Export Revival, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρουσιάστηκε σήμερα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Δήμου Αθηναίων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και υλοποιείται με την υποστήριξη του ΣΕΒ.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους. Συγκεκριμένα, περισσότερες από 100 επιχειρήσεις δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα και 70 από αυτές επιλέχθηκαν για να εκπαιδευτούν από συνεργάτες της eBay στην Ελλάδα -την Κραταιόν Συμβουλευτική και Vivid Vibes. Οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης που προσφέρουν τα εργαλεία του e-commerce και η ηλεκτρονική πλατφόρμα της eBay, ηγέτιδα εταιρία στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, με 183 εκατομμύρια ενεργούς αγοραστές σε όλο τον κόσμο. Το καινοτόμο πρόγραμμα έχει πραγματοποιηθεί ήδη με απόλυτη επιτυχία σε 15 πόλεις, σε χώρες όπως: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Καναδά, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ρωσία και Βουλγαρία και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 500 ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποτελώντας την αφετηρία για την επιτυχία τους στις διεθνείς πωλήσεις.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Ilya Kretov, General Manager Russia & Emerging Europe της eBay, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα, ενώ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αξία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων, ο διευθύνων σύμβουλος ΕΑΤΑ, Ευάγγελος Βλάχος, χαιρέτισε την εκδήλωση και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και η Senior Advisor του ΣΕΒ σε Θέματα Καινοτομίας & Ψηφιακών Τεχνολογιών, Μάγκυ Αθανασιάδη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.