Quantcast
Απεργία προκήρυξε η ΠΕΝΕΝ - Πότε θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία - enikonomia.gr
share

Απεργία προκήρυξε η ΠΕΝΕΝ – Πότε θα παραμείνουν δεμένα τα πλοία

δημοσιεύτηκε:

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, προκήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), συμμετέχοντας στην 24ωρη παμπειραϊκή απεργία που έχει κηρύξει για την Τρίτη 18/02 το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Η ΠΕΝΕΝ σε ανακοίνωσή της καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία αναφέροντας ότι η «κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή εγκαινιάζει μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα». Προσθέτει επίσης ότι με «τον νέο νόμο διατηρούνται τα αυξημένα όρια ηλικίας σε άνδρες και γυναίκες και οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα».

Για το χώρο της Ναυτιλίας η ΠΕΝΕΝ τονίζει ότι «το κοινό μέτωπο εφοπλιστών-κυβέρνησης θέτει άμεσα ως προτεραιότητα την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία και τον διωγμό των εναπομεινάντων Ελλήνων ναυτεργατών προκειμένου να “ανακάμψει” το ελληνικό νηολόγιο».

Συμπληρώνει επίσης ότι στο «χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας οι κουτσουρεμένες οργανικές συνθέσεις διαμορφώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες δουλειάς με εντατικοποίηση, δραματικά επιβαρυμένα ωράρια εργασίας, με συστηματική παραβίαση των όρων εργασίας και των Συλλογικών Συμβάσεων».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.