Quantcast
Ποια πρόστιμα έπεσαν για το χύμα τσίπουρο - enikonomia.gr
share

Ποια πρόστιμα έπεσαν για το χύμα τσίπουρο

δημοσιεύτηκε:

“Έπεσαν” τα πρώτα πρόστιμα για το χύμα τσίπουρο σε εστιατόρια και καφενεία της χώρας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ανακοίνωση του, από τις 3 Φεβρουαρίου έως και τις 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν 85 έλεγχοι σε καταστήματα μαζικής εστίασης, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα, συνολικού ύψους 6.500 ευρώ, που αφορούσαν σε παραπλανητική ένδειξη επί τιμοκαταλόγων για το προϊόν τσίπουρο και το προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διημέρων).


Στο ίδιο διάστημα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 296 έλεγχοι σε ολόκληρη τη χώρα και βεβαιώθηκαν συνολικά 40 παραβάσεις. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και την συνδρομή των τοπικών, δημοτικών και περιφερειακών, αρχών οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.

Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν δεκάδες είδη παρεμπορίου (περισσότερα από 1.120 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά. Επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας, κ.α. συνολικού ύψους 18.000 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.