Quantcast
Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για εκτεταμένους πλειστηριασμούς - enikonomia.gr
share

Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για εκτεταμένους πλειστηριασμούς

δημοσιεύτηκε:

Η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από την 1η Μαΐου συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης της αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση.

Σήμερα εκδηλώθηκε νέα κόντρα με αφορμή όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για τις τράπεζες σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Όταν ο κ. Σταϊκούρας λέει ότι “το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες,” ο κόσμος καταλαβαίνει τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, απάντησε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με ανάρτησή του στο Facebook.

“Ο κ. Σταϊκούρας, προκειμένου να δικαιολογήσει ότι η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για εκτεταμένους πλειστηριασμούς, αφού αφήνει χωρίς προστασία την πρώτη κατοικία, μας ενημέρωσε σήμερα ότι το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες, οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές σε δέκα χρόνια από τον ελληνικό λαό”.

Ανταπαντώντας, ο κ. Σταϊκούρας κατηγόρησε τον κ. Τσακαλώτο ότι “επιδίδεται μετά μανίας σε κοπτοραπτική ” και ότι προσπαθεί να διαστρεβλώσει τη θέση του για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στην ευθύνη που φέρουν οι ίδιες οι τράπεζες.

Η δήλωση του κ. Σταϊκούρα

“Ο κ. Τσακαλώτος συνηθίζει, όταν αναφέρεται σε δημόσιες δηλώσεις μου, να επιδίδεται μετά μανίας σε κοπτοραπτική.

Αυτή την κοπτοραπτική επιχειρεί και με τον σχολιασμό σημερινής συνέντευξής μου.

Υποστηρίζει πως δήλωσα ότι «το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το πλήρωσαν οι τράπεζες».

Η ακριβής δήλωσή μου είναι: «…ότι οι Τράπεζες φέρουν ευθύνη οι ίδιες, αλλά έχουν πληρώσει και το μάρμαρο της κρίσης της χώρας».

Με τη συρρίκνωση των καταθέσεων, ειδικά το 1ο εξάμηνο του 2015.

Και συνέχισα: «Ταυτόχρονα όμως οι Τράπεζες είχαν οι ίδιες κάνει πολλά σφάλματα, γιατί κυρίως στην πιστωτική επέκταση, στα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, είχαν πολύ υψηλά επιτόκια, με αποτέλεσμα εκεί να υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Και χωρίς να υπάρχει αξιολόγηση των φακέλων».

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσακαλώτος προσπαθεί να διαστρεβλώσει τη θέση μας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Του θυμίζω σχετική δήλωση που είχε κάνει ως Υπουργός Οικονομικών: «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί, όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους».

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσακαλώτος δεν στέκεται στο ύψος των αναγκών της εθνικής οικονομίας και της χώρας.

Πλέον, οι πολίτες έχουν κατανοήσει τον ιδεολογικό και πολιτικό «ανεμοστρόβιλο» εντός του οποίου ίπταται ο κ. Τσακαλώτος”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.