Quantcast
Κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα: "Επιστρέφετε στην αντιπολίτευση με τα μαγκάλια" - "Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας" - enikonomia.gr
share

Κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα: “Επιστρέφετε στην αντιπολίτευση με τα μαγκάλια” – “Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας”

δημοσιεύτηκε:

Σε υψηλούς τόνους κυμάνθηκε η δευτερολογία και για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και ΣΥΡΙΖΑΑλέξη Τσίπρα με τον Πρωθυπουργό να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιστρέφει στην αντιπολίτευση με τα “μαγκάλια” και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον κατηγορεί ως “πολιτικό απατεώνα”

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη δευτερολογία του, ο Πρωθυπουργός είπε: “Επιστρέφετε στην αντιπολίτευση με τα «μαγκάλια», μόνο που έχετε κυβερνήσει 4,5 χρόνια και οι πολίτες σας έχουν χρεώσει τις συνέπειες της πολιτικής, σας γι’ αυτό και σας έστειλαν στην αντιπολίτευση. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν έχετε μάθει πολλά από την διαδρομή, η οποία σας αναγκάζει να υιοθετείται ένα λόγο ο οποίος είναι τόσο ξεπερασμένος από τα γεγονότα. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να υπάρξετε χωρίς κάποια κρίση. Αν έχετε λόγο ύπαρξης σε μια Ελλάδα η οποία επιστρέφει στην κανονικότητα”.




Απάντηση σε έντονο ύφος έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας: «Έχετε ξεχάσει το είδος της αντιπολίτευσης που κάνατε επί 3,5 χρόνια. Είσαστε κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά όταν ο κ. Βρούτσης διέλυσε όλο το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων. Φέρατε τη χώρα σε μία πρωτοφανή ύφεση και το ΑΕΠ έχασε 25%. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, κάναμε κάτι που εσείς ούτε στο όνειρό σας δεν είχατε δει. Δεν έχετε τσίπα και ντροπή να διαψεύσετε ότι αντάλλαξα το Μακεδονικό με τις συντάξεις. Τότε ήταν μία προδοτική συμφωνία που τώρα όμως τηρείται και τιμάται. Εσείς είσαστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας. Μας μιλάτε για πλεονάσματα όταν είχατε υπογράψει πλεονάσματα 4,5% και 4%. Αναρωτιέμαι ποιο άλλο κόμμα είχε την παρρησία και το θάρρος να πει ότι κάναμε κάτι λάθος, και τη χρεωκοπία την κάνατε σωστά, και τη μείωση του ΑΕΠ τα κάνατε σωστά, και τα θαλασσοδάνεια τα κάνατε σωστά, όλα τα κάνατε σωστά, συγχαρητήρια».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.