Quantcast
Βαρουφάκης για τις ηχογραφήσεις: Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλους - enikonomia.gr
share

Βαρουφάκης για τις ηχογραφήσεις: Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλους

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου θα έχει δώσει στη δημοσιότητα τον φάκελο, που περιλαμβάνει -σύμφωνα με τον ίδιο- τις ηχογραφήσεις των κρίσιμων Eurogroup του 2015, όπως προανήγγειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σχολιάζοντας την απόφαση του προέδρου της Βουλής να αρνηθεί να παραλάβει τις ηχογραφήσεις, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, σημειώνει ότι ο κ. Τασούλας “αρνήθηκε την διακριτική ευχέρεια που του προσέφερα να επιλέξει εκείνος τον τρόπο με τον οποίο οι βουλευτές, αρχικά, και οι πολίτες, σε δεύτερο χρόνο, θα αποκτούσαν πρόσβαση στις κρίσιμες εκείνες συνεδριάσεις που επηρέασαν τόσο βάναυσα τις ζωές τους”.

Όπως υπογραμμίζει στη συνέχεια, “καθώς κανείς δεν δικαιούται να κρατήσει τη Βουλή και τους πολίτες στο σκοτάδι, το ΜέΡΑ25 αναλαμβάνει το έργο αυτό. Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουμε δώσει πρόσβαση σε όλες και όλους”.

Στο κείμενο που δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο, με τίτλο “Η αλήθεια για τα Eurogroup του 2015 πανικοβάλλει την τρόικα εσωτερικού”, ο κ. Βαρουφάκης υπογραμμίζει: “Η αλήθεια είναι όχι μόνο επαναστατική, όπως λέγαμε κάποτε, αλλά και χρήσιμη – ιδίως για ένα λαό που υποφέρει από τραγικές αποφάσεις που λαμβάνονται για αυτόν, ερήμην του, στο βαθύ σκοτάδι”.

Απαντά, επίσης, στο γιατί αποφάσισε τώρα να παραδώσει τις ηχογραφήσεις στη Βουλή.

“Πρώτον, επειδή, όπως φάνηκε και στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τα εργασιακά, η κυβέρνηση της ΝΔ εργαλειοποιεί συστηματικά τα ψεύδη για το τί γινόταν σε εκείνα τα Eurogroup για να εφαρμόζει ΣΗΜΕΡΑ πολιτικές εναντίον των εργαζόμενων, των δανειοληπτών, των νέων επιχειρηματιών κλπ. Δεύτερον, επειδή στην εργαλειοποίηση των ψεμάτων αυτών τείνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν κρίνει κανείς από το Σχέδιο Απολογισμού για το 2015 με το οποίο πασχίζει να εξηγήσει την συνθηκολόγησή του με την τρόικα στη βάση διαστρεβλώσεων του τι συνέβαινε στα Eurogroup εκείνα. (Βλ. εδώ για σχετική ανάλυση). Τρίτον, επειδή το ΜέΡΑ25, και το DiEM25, έχουμε δεσμευτεί για διαφάνεια παντού – να καταστήσουμε, δηλαδή, τον πολίτη κοινωνό της διαδικασίας λήψης αποφάσεων που διαφεντεύουν την ζωή του”, γράφει ο κ. Βαρουφάκης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.