Quantcast
Μηταράκης: Εντός 24 ημερών οι αποφάσεις για το άσυλο - enikonomia.gr
share

Μηταράκης: Εντός 24 ημερών οι αποφάσεις για το άσυλο

δημοσιεύτηκε:

Εντός 24 ημερών βγαίνουν πλέον οι αποφάσεις για τη χορήγηση ή μη πολιτικού ασύλουστους πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν στη χώρα μας, το 2020, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως τόνισε ο Νότης Μηταράκης στον ΣΚΑΪ, ο χρόνος εξέτασης των αιτημάτων, έχει ήδη μειωθεί. “Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι αρνητικές αποφάσεις γύρω στον Μάρτιο – Απρίλιο θα οδηγηθούν σε επιστροφές μετά την διαδικασία της επιτροπής προσφυγών”, υπογράμμισε.

Από τις αρχές του έτους, πρόσθεσε, έχουν γίνει εννέα αποστολές επιστροφών μεταναστών χωρίς μεγάλο αριθμό ανά επιστροφή, ωστόσο, τόνιε πως “αλλά πλέον έχουμε απόλυτη συστηματικότητα στις επιστροφές”.

Σχετικά με τις αντιδράσεις των νησιωτών για τα κλειστά κέντρα, ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως τα παλαιά κέντρα θα κλείσουν. “Τα κλειστά κέντρα είναι πάρα πολύ σημαντικά και για την ασφάλεια των πολιτών και για τη λειτουργία του ασύλου και για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά να στείλουν το μήνυμα στους διακινητές ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ξέφραγο αμπέλι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Πηγή: skai.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.