Quantcast
Προανακριτική: "Βόμβες" Μιωνή για τον Παπαγγελόπουλο - enikonomia.gr
share

Προανακριτική: “Βόμβες” Μιωνή για τον Παπαγγελόπουλο

δημοσιεύτηκε:

Tου Γιώργου Λυκουρέντζου

Σε καταγγελία πως ο τέως αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος του ζήτησε να πληρώσει σε αντίδικό του μεγάλο χρηματικό ποσό προκειμένου να κλείσουν εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις προέβη ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή κατά την κατάθεσή του στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής.


Σύμφωνα με τον κ. Μιωνή σε συνέχεια προηγουμένων συναντήσεων στο πλαίσιο απόπειρας συμβιβασμού με τον εκδότη της εφημερίδας “δημοκρατία” Γιάννη Φιλιππάκη κανονίστηκε συνάντηση στις 10 Μαρτίου 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ίδιο , τον Νίκο Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ τους.

Η περιγραφή του κ. Μιωνή:

“Ήταν σαφές ότι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού. Επίσης ήταν σαφές σε μένα ότι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτες. Ο Ν.Παπάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που τους είχα κάνει.

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε «και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει». Εννοώντας τον Φιλιππάκη.

Δεν πίστευα στα αυτιά μου

Οφείλω να πω ότι ο Ν.Παππάς ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα.

Εγώ του δήλωσα ότι λεφτά στον Φιλιππάκη δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω. Και ο Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση τότε.

Ήταν σαφές: ο Παπαγγελόπουλος ζητούσε λεφτά για λογαριασμό του Φιλιππάκη” είπε ο κ. Μιωνή προσδιορίζοντας το ποσό σε 350.000 ευρώ.

Ο κ. Μιωνή υποστήριξε ότι θα καταθέσει σήμερα μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του εκδότη της εφημερίδας “δημοκρατία” κ.Φιλιππάκη, του κ.Τάρκα και της κ.Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, για δωροληψία και εκβιασμό. “Όλα όσα έζησα ήταν σαν ταινία τρόμου.Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κ.Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ.Τάρκα. Ολοι αυτοί μας στοχοποιίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Ήταν το μεγαλύτερο παραδικαστικό από συστάσεως ελληνικού κράτους” είπε.

Στο σημείο εκείνο επικράτησε μεγάλη ένταση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση και Σπύρο Λάππα να διαμαρτύρονται για το ότι ο μάρτυρας συμβουλευόταν τις σημειώσεις του με τον πρόεδρο της επιτροπής Γιάννη Μπουγά να τους κατηγορεί ότι δείχνουν να μη θέλουν να καταθέσει.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ: “Άνθρακες ο θησαυρός Μιωνή. Τα “πραγματικά περιστατικά” που περιγράφει είναι από γελοία έως πολύ γελοία”.

Σύμφωνα με τον κ. Μιωνή, δεν υπάρχει καμία ανάμειξη των κ.κ. Τσίπρα-Παππά.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.