Quantcast
Ακίνητα: Αυτές είναι οι περιοχές με τα περισσότερα νεόδμητα προς πώληση - enikonomia.gr
share

Ακίνητα: Αυτές είναι οι περιοχές με τα περισσότερα νεόδμητα προς πώληση

δημοσιεύτηκε:

Ζωντανή παραμένει η ζήτηση για αγορά νεόδμητων κατοικιών στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία της έρευνας του Spitogatos.gr.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ιστοσελίδας, στην Αττική η πλειονότητα προσφοράς νεόδμητων καταγράφεται εκτός κέντρου, στα Βόρεια και Νότια Προάστια, ενώ στη Θεσσαλονίκη κυρίως ανατολικά του κέντρου, αναφέρει ανακοίνωση της Spitogatos (ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ελλάδα).

Η νούμερο ένα περιοχή με τα περισσότερα νεόδμητα σπίτια διαθέσιμα προς πώληση στην Αττική, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομάδας ανάλυσης δεδομένων του Spitogatos, είναι, καθόλου τυχαία, το Ελληνικό, με υψηλή μέση τιμή ανά τ.μ. στα 4,163 ευρώ.

Ακολουθεί ο γειτονικός Άλιμος με μέση τιμή 3,812 ευρώ ανά τ.μ., τρίτος έρχεται ο Χολαργός, όπου η μέση τιμή προσφοράς είναι στα 2,894 ευρώ, τέταρτη σε πλειονότητα νεόδμητων είναι η Λυκόβρυση με 2,560 ευρώ και έπεται η Ηλιούπολη με μέση τιμή 2,630 ευρώ ανά τ.μ.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα Βριλήσσια με μέση τιμή 2,821 ευρώ /τ.μ., το Ηράκλειο στα 2,518 ευρώ /τ.μ., η Πεύκη στα 2,827 ευρώ /τ.μ., η Γλυφάδα με την υψηλότερη μέση τιμή στα 4,534 ευρώ και η Αγία Παρασκευή στα 2,888 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, οι περιοχές όπου εντοπίζεται μεγαλύτερη πλειονότητα σε νεόδμητες κατοικίες προς πώληση,διαμορφώνονται ως εξής: η Θέρμη προηγείται με μέση τιμή 1,381 ευρώ ανά τ.μ. και ακολουθούν η Ευκαρπία με 1,066 ευρώ, η Τούμπα με 1,995 ευρώ, η Χαριλάου με 2,018 ευρώ και η Πυλαία με 1,821 ευρώ.

Η δήλωση

Ο CEO του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός, τοποθετήθηκε σχετικά με τις ετήσιες μεταβολές: «Παρατηρούμε μέσα από τα δεδομένα μας ότι καταρχάς έχουν αυξηθεί συνολικά οι αγγελίες νεόδμητων κατοικιών, αλλά και ότι το ενδιαφέρον για νεόδμητες κατοικίες έχει στραφεί σε συγκεκριμένα προάστια της Αττικής. Το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού δείχνει να έχει παίξει ρόλο στην πρωτιά της περιοχής όσον αφορά στην πλειονότητα νεόδμητων, ενώ το έχει φέρει ψηλότερα και στη ζητούμενη αξία ανά τ.μ. Το κέντρο της Αθήνας απουσιάζει από τη δεκάδα περιοχών με τα περισσότερα νεόδμητα, καθώς έχει επέλθει οικοδομικός κορεσμός. Στη Θεσσαλονίκη πάλι, που έχει τελείως διαφορετικό πολεοδομικό σχεδιασμό και αναπτυξιακό περιθώριο, πολλά νεόδμητα ακίνητα καταγράφονται σε περιοχές πέριξ του Κέντρου και κυρίως ανατολικά. Αυτά είναι και τα ακριβότερα».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.