Quantcast
Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα λειτουργίας του Δημοσίου - Οι ανακοινώσεις Θεοδωρικάκου - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα μέτρα λειτουργίας του Δημοσίου – Οι ανακοινώσεις Θεοδωρικάκου

δημοσιεύτηκε:

“Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων σε όλον τον Δημόσιο τομέα” τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος περιέγραψε αναλυτικά τα μέτρα λειτουργίας του Δημοσίου τομέα σε συνθήκες κορονοϊού. Αναλυτικά αυτά είναι τα εξής:

1. Διευκόλυνση όλων των εργαζομένων που έχουν παιδί έως 15 ετών με άδεια ειδικού σκοπού.
2. Δίνεται πρόσθετη ειδική άδεια απουσίας σε εργαζομένους που κινδυνεύουν περισσότερο και ανήκουν σε ομάδες με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό όπως με καρκίνο, μεταμοσχευμένοι, πάσχουν από πνευμονοπάθειες κ.α. Η ΚΥΑ έχει ήδη υπογραφεί και θα δημοσιευθεί εντός της ημέρας για να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή. Θεσπίζεται επίσης άδεια αναρρωτική ειδικού σκοπού.
3. Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στην e-presence και να συμμετέχουν σε τηλεδιασκέψεις με άλλους στην υπηρεσία που βρίσκονται ή σε διαφορετικές συνεργαζόμενες υπηρεσίες.
4. Κάθε υπουργείο έχει εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να λειτουργήσει με τις απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες και το απαιτούμενο προσωπικό ασφαλείας.
5. Προκρίνουμε σε όλο το Δημόσιο την εξυπηρέτηση πολιτών μέσω ηλεκτρονικών και διαδικτυακών υπηρεσιών.
6. Μετατίθεται κατά δύο μήνες η προθεσμία αιτήσεων και προσφυγών όπως έγινε με την περίπτωση των αδήλωτων τετραγωνικών στους δήμους.
7 Μεριμνήσαμε για την αδιάλειπτη λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών μέσω της δυνατότητας τηλεδιασκέψεων.
8 Στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση, τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Δώσαμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 15 εκατ. ευρώ και οι Δήμοι έχουν την δυνατότητα απευθείας αναθέσεων για να διασφαλιστούν σημαντικά έργα καθαριότητας κ.α. Οι δήμαρχοι πρέπει να είναι σε στενή συνεργασία με τους εργαζομένους στην καθαριότητα και η ενίσχυση έχει να κάνει και με την προμήθεια προστατευτικών προϊόντων για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.
9. Ενισχύουμε το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.