Quantcast
Κορονοϊός: Τι ζητούν οι οι πρατηριούχοι καυσίμων από την κυβέρνηση - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Τι ζητούν οι οι πρατηριούχοι καυσίμων από την κυβέρνηση

δημοσιεύτηκε:

Δραματική πτώση του τζίρου από 60% και πάνω στο σύνολο σχεδόν των πρατηρίων καυσίμων φέρνει η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών για την αντιμετώπιση διάδοσης του κορονοϊού προειδοποιεί η ΠΟΠΕΚ.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία ζητεί από την κυβέρνηση να υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πρατηρίων για μισθοδοσία εργαζομένων και επιδότηση ενοικίων, να περιοριστούν οι ώρες λειτουργίας τους καθημερινά αλλά και να ανασταλεί η λειτουργία των πλυντηρίων για την προστασία των εργαζομένων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ


“Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ) έχει επισημάνει από τις 17 Μαρτίου με επιστολές προς την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, τα προβλήματα και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους, από την παραμονή σε ολοήμερη άνευ αντικειμένου λειτουργία των πρατηρίων παροχής καυσίμων και ενέργειας.

Μετά την λήψη των μέτρων, με το υποχρεωτικό κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση διάδοσης του κορονοϊού, μας είναι αδιανόητο να κατανοήσουμε την Κυβερνητική απραξία στις συγκεκριμένες προτάσεις της Π.Ο.Π.Ε.Κ.

Με αποδεδειγμένα πλέον καθημερινά από το σύστημα εισροών-εκροών, της δραματικής πτώσης του τζίρου από 60% και πάνω στο σύνολο σχεδόν των πρατηρίων ζητήσαμε,

1. Την οικονομική ενίσχυση των πρατηρίων για μισθοδοσία εργαζομένων και επιδότηση ενοικίων.
2. Τον περιορισμό των ωρών λειτουργίας τους καθημερινά,
3. Την αναστολή λειτουργίας των πλυντηρίων για την προστασία των εργαζομένων.

Δυστυχώς όμως τα αρμόδια Υπουργεία κωφεύουν και απαξιούν να μας απαντήσουν αιτιολογημένα, για τις επισημάνσεις και τις προτάσεις μας.

Πολλοί συνάδελφοι μας βρίσκονται ήδη σε οικονομική απόγνωση.

Έχουν αντιληφθεί οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες ότι με την ανεξήγητη συμπεριφορά τους οδηγούν σε κλείσιμο μεγάλο αριθμό οικογενειακών πρατηρίων, αφήνοντας τον έλεγχο και της λιανικής εμπορίας πετρελαιοειδών, στα μονοπωλιακά σχέδια των μεγάλων πετρελαϊκών ομίλων;”


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.