Quantcast
Κύρτσος: Η κρίση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο - Τα λεφτά φτάνουν έως τον Ιούνιο - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κύρτσος: Η κρίση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο – Τα λεφτά φτάνουν έως τον Ιούνιο – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Η κρίση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στο OPEN για τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του σε υγεία και οικονομία. Ο κ. Κύρτσος εκτίμησε ότι “κατά την άποψή μου είναι πιθανό το σενάριο να πάμε έως τον Ιούνιο με πολύ μεγάλες δυσκολίες, να υπάρχει μια ανάσα καλοκαιρινή και να επανέλθουμε στη δυσκολία το Φθινόπωρο. Πρόκειται για ένα πολύ δυσάρεστο σενάριο”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “υποχρέωση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι να σχεδιάζουν με βάση το χειρότερο σενάριο. Υπάρχει ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος, αν τραβήξει η κρίση πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε και αν στην Ε.Ε. δεν υπάρξει όπως φαίνεται το ευρωομόλογο και άρα δεν θα υπάρξει αύξηση των ευρωπαϊκών προϋπολογισμών, τότε τον Μάιο, Ιούνιο θα μείνουμε από χρηματοδότηση και θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα. Επομένως συνιστώ εθνική συναίνεση με βάση το χειρότερο σενάριο”.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Κύρτσος, “η κυβέρνηση μπορεί να χρηματοδοτήσει αυτά που κάνει, μέχρι Μάιο το πολύ Ιούνιο” και δεν αποκλείει μελλοντικά βαριές παρεμβάσεις αν προκύψουν σημαντικά προβλήματα.

Δείτε το βίντεο από το OPEN:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.