Quantcast
Σύνοδος Κορυφής με τηλεδιάσκεψη στις 23 Απριλίου για την κρίση του κορονοϊού - enikonomia.gr
share

Σύνοδος Κορυφής με τηλεδιάσκεψη στις 23 Απριλίου για την κρίση του κορονοϊού

δημοσιεύτηκε:

Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κρίσης από την κορονοϊό και την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ, που έχει πληγεί από την πανδημία.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ σημειώνει πως «είναι ώρα θα θέσουμε τις βάσεις για μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη. Αυτό το σχέδιο πρέπει να δώσει νέα ώθηση στις οικονομίες μας, προωθώντας παράλληλα την οικονομική σύγκλιση στην ΕΕ. Ο προϋπολογισμός της ΕΕ θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό», ανέφερε ο Μισέλ σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter και χαρακτήρισε «σημαντική εξέλιξη» τη χθεσινή συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να διερευνήσουν τη «σύσταση ενός προσωρινού Ταμείου Ανάκαμψης για να διασφαλιστεί ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη σε όλα τα κράτη-μέλη», ανέφερε η ανακοίνωση.
Όπως ανέφερε ο Μισέλ εργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έναν «Οδικό Χάρτη και ένα Σχέδιο Δράσης για να διασφαλιστεί η ευημερία όλων των Ευρωπαίων και να επανέλθει η ΕΕ σε ισχυρή, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη με βάση μια πράσινη και ψηφιακή στρατηγική».

Σημειώνεται πως το πακέτο που συμφωνήθηκε στο χθεσινό Eurogroup ανεβάζει τη συνολική δημοσιονομική αντίδραση της ΕΕ στα 3,2 τρισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει συμφωνηθεί να διατεθεί για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.