Quantcast
Γεννηματά: Στόχος μας είναι να μην εγκαταλειφθεί κανένας άνθρωπος χωρίς τα στοιχειώδη - enikonomia.gr
share

Γεννηματά: Στόχος μας είναι να μην εγκαταλειφθεί κανένας άνθρωπος χωρίς τα στοιχειώδη

δημοσιεύτηκε:

Μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη, η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά συνοψίζοντας, δήλωσε πως στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι «να μην εγκαταλειφθεί κανένας άνθρωπος χωρίς τα στοιχειώδη, ιδιαίτερα οι οικονομικά ασθενέστεροι και οι άνεργοι. Στηρίζουμε με συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους, τους επιστήμονες, τους αγρότες για να μην καταρρεύσει η παραγωγική βάση. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην Ελπίδα. Παλεύουμε για το σήμερα, προετοιμαζόμαστε για το αύριο». Προανήγγειλε ότι μετά το Πάσχα θα γίνει συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του πολιτικού Συμβουλίου και των κομματικών οργάνων.
Η κ. Γεννηματά στη εισήγησή της έκανε έναν απολογισμό των πρωτοβουλιών που πήρε και προτάσεων που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής ενώ σημείωσε πως επέλεξε να ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση, δεν κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και δεν υπέκυψε στη λογική της παροχολογίας και του δεν πληρώνω.
«150 παρεμβάσεις έχουμε κάνει», είπε συγχαίροντας τους βουλευτές για την εξαιρετική δουλειά τους όλο αυτό το διάστημα ωστόσο εξέφρασε σαφή ενόχληση για τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στο ΚΙΝΑΛ. «Δυστυχώς οι θέσεις μας δεν προβάλλονται πάντα όπως πρέπει. Κάποιες φορές αποσιωπώνται ή διαστρεβλώνονται κι υπάρχει θέμα Δημοκρατίας. Δεν μπορεί επιπλέον να μην καλούνται οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής στις καθημερινές ενημερωτικές εκπομπές, ιδιαίτερα στις τηλεοράσεις και ραδιόφωνα ,για τα οποία υπάρχει και συνταγματική επιταγή. Επειδή δεν είναι ώρα για παιχνίδια εξουσίας, ας γνωρίζουν όλοι ότι θα επιμείνουμε επίσης ,όπως τόνισε και ο γραμματέας της ΚΟ στην επιτροπή θεσμών της Βουλής, στα θέματα της διαφάνειας και της αναλογικής κάλυψης όλων των μέσων, κεντρικών και περιφερειακών από το διαφημιστικό πακέτο που εξήγγειλε η Κυβέρνηση».
Όπως είπε η κ Γεννηματά το Κίνημα Αλλαγής στήριξε τις προτάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής και τα μέτρα που παρουσίασε ο κ. Τσιόδρας στο μέτωπο του ελέγχου της διασποράς, της ενίσχυσης του ΕΣΥ, των οικονομικών επιπτώσεων. Με τεκμηρίωση και αποφασιστικότητα, επισημάναμε λάθη, κενά, καθυστερήσεις, αλλά και απαράδεκτες ενέργειες . Δεν μηδενίζουμε τα μέτρα της Κυβέρνησης αλλά είναι ανεπαρκή. Παρουσιάσαμε προτάσεις για ολοκληρωμένες λύσεις που αφορούν το τώρα. Ιδιαίτερα θέλω να αναφερθώ στο σχέδιο μας για να μείνει όρθια η Κοινωνία και ζωντανή η οικονομία μέσα στην κρίση καταθέτοντας 7 προτάσεις », είπε.
Επεσήμανε ότι «ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί χωρίς τα στοιχειώδη για να ζήσει, μέσα σε τέτοια κρίση», κατακρίνοντας την κυβέρνηση επειδή, άφησε «πάνω από 400.000 ακάλυπτους, μακροχρόνια ανέργους, συνταξιούχους που δεν εκδόθηκαν οι συντάξεις τους, εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Αρνήθηκε και την αναστολή των πλειστηριασμών Α κατοικίας ενώ πιέσαμε και πετύχαμε τη μείωση της ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις».
Κάλεσε όλους τους βουλευτές στον ένα περίπου μήνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών για να αρχίσει η σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα, να μην χαλαρώσουν μένοντας στο σπίτι και τους προέτρεψε να συνεργαστούν με τους αντίστοιχους τομείς του Κινήματος να ενημερώσουν τους κοινωνικούς φορείς και να επεξεργαστούν νέες πρωτοβουλίες που είναι χρήσιμες για αυτή την περίοδο, αξιοποιώντας την ως τώρα εμπειρία αλλά και διεθνείς πρακτικές. «Σε αυτή την ευαίσθητη φάση να προσέξουμε ιδιαίτερα -όπως έγινε ως τώρα -να διατηρήσουμε την ενιαία έκφραση μας προς τα έξω. Οι πολίτες θέλουν λύσεις, βλέπουν ότι έχουμε αξιόπιστες προτάσεις, μας θέλουν ενωμένους να τις διεκδικούμε», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.
Με αυστηρό τόνο απέρριψε το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές επαναλαμβάνοντας ότι «αποτελεί θεσμική ύβρη στην αγωνία και την ανασφάλεια που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες. Και επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλάει για φοβικότητες της αντιπολίτευσης, καλά θα κάνει να σταματήσει τις δήθεν φοβέρες. Η Κυβέρνηση, αντί για εκλογικούς σχεδιασμούς και μικροκομματικούς τακτικισμούς, οφείλει να δουλέψει, για να κερδίσουμε τον πόλεμο κατά του κορονοϊού και να βγούμε χώρα και πολίτες με ασφάλεια μακριά από την κρίση».
Υποστήριξε πως για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ πάτησε σε δυο βάρκες χωρίς ουσιαστικές προτάσεις καθώς παρουσιάστηκε με δυο πρόσωπα, ένα με τον αρχηγό του και ένα με τα στελέχη για να μιλά σε πολλά ακροατήρια.
Επίσης η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγω για καθυστερημένη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία ήταν κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών των Ευρωπαίων πολιτών.
Προειδοποίησε για την επόμενη μέρα της κρίσης από τη πανδημία πως δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες περικοπές. «Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι και οι αδύναμοι να πληρώσουν ξανά το μάρμαρο, να μετατραπούν σε εξιλαστήρια θύματα και αυτής της κρίσης. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε απόλυτη κοινωνική και οικονομική κατάρρευση. Ούτε να το σκεφτεί κανείς», τόνισε χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη τη διακίνηση τέτοιων σεναρίων καθώς εντείνουν το φόβο και επιδεινώνουν την ανασφάλεια.
«Η επόμενη μέρα θα είναι τελείως διαφορετική. Απαιτεί ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας και διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται διάλογος στη Βουλή και με τους κοινωνικούς εταίρους για μια εθνική κοινωνική συμφωνία», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.
Και κατέληξε: « Χρειάζονται νέες γέφυρες παγκόσμιας συνεργασίας και σε τομείς, όπως η υγεία και η επιστημονική έρευνα. Ότι η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι τρόπος να ηγείσαι. Κυρίως όμως ότι μέσα στις πιο σκοτεινές ώρες ανθίζει η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η ελπίδα.
Προϋπόθεση να ηττηθεί ο λαϊκισμός και ο κυνισμός. Οι συντηρητικοί θα μιλήσουν για επιστροφή στην κανονικότητα της λιτότητας. Θυσιάζοντας εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Εμμένοντας σε αντιλήψεις που ανήκουν πια στο παρελθόν.
Οι λαϊκιστές θα καλλιεργήσουν τον εθνικισμό, τον απομονωτισμό, την αναζήτησή των ισχυρών ηγετών τύπου Όρμπαν, Τραμπ που περιφρονούν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Για μας τους σοσιαλιστές και δημοκράτες είναι η μεγάλη ευκαιρία, για ένα τολμηρό πρόγραμμα Νέας ΑΛΛΑΓΗΣ. Νέο χρήμα, νέα εργαλεία, καινοτόμες ιδέες για μια Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Αλλαγή πορείας στην Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.