Quantcast
Κεραμέως: Στόχος οι Πανελλήνιες εξετάσεις να τελειώσουν στα μέσα Ιουλίου - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Κεραμέως: Στόχος οι Πανελλήνιες εξετάσεις να τελειώσουν στα μέσα Ιουλίου – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

“Τα στοιχεία έως τώρα είναι αισιόδοξα… Τώρα που μιλάμε οι ειδικοί αναλύουν, συλλέγουν τα δεδομένα για να δουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει ως τώρα έχουν αποδώσει καρπούς. Θα περιμένουμε την ανάλυση αυτών των δεδομένων και όπως πάντα θα ακούσουμε τους ειδικούς, θα ακούσουμε τους λοιμωξιολόγους και τους επιδημιολόγους. Αυτοί θα μας κατευθύνουν για την επόμενη ημέρα και πώς θα μπορέσει η χώρα μας σταδιακά να επανέλθει σε μία κανονικότητα, σε μία νέα κανονικότητα. Όταν βγούμε από την καραντίνα θα είμαστε σε μία καθημερινότητα διαφορετική”, ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

“Οι Πανελλαδικές εξετάσεις και οι μαθητές τις Γ’ Λυκείου είναι η βασική μας προτεραιότητα. Σταθερή μας επιδίωξη είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν και να γίνουν όσο πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες δηλαδή να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να έχουν ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Αυτός είναι ο στόχος μας και όταν οι ειδικοί μας δώσουν το πράσινο φως θα είμαστε σε θέσει να δώσουμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις Πανελλαδικές… Εδώ και πολλές εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας σε πολύ στενή συνεργασία και με το Μέγαρο Μαξίμου και με τους ειδικούς έχει καταστρώσει σχέδια για τις διάφορες πιθανότητες”, σημείωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας.

Για τα πανεπιστήμια επανέλαβε ότι δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο καθώς το 96% των προπτυχιακών μαθημάτων γίνονται εξ αποστάσεως “Δεν χάνεται το ακαδημαϊκό εξάμηνο, θα αναμένουμε και εκεί τις οδηγίες των ειδικών για το πότε και πώς μπορούν να γίνουν οι εξετάσεις”, ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Δείτε το βίντεο από το ΣΚΑΪ:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.