Quantcast
Oλόκληρο το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα - BINTEO - enikonomia.gr
share

Oλόκληρο το σχέδιο εξόδου από την καραντίνα – BINTEO

δημοσιεύτηκε:

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου παρουσιάζει το σχέδιο 63 ημερών για την έξοδο της χώρας από την καραντίνα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το σχέδιο θα είναι σε βάθος χρόνου και η διαδικασία μακρά.
Αρχικά, στις 27 Απριλίου αναμένεται να λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες, όπως Υποθηκοφυλακεία, Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία.
Στις 4 Μαΐου θα επιτραπούν οι μετακινήσεις σε ολόκληρη την επικράτεια με εξαίρεση τα νησιά. Επίσης, οι συναθροίσεις θα περιορίζονται στα 10 άτομα ενώ επίσης την ίδια ημερομηνία θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εκτός πολυκαταστημάτων και μεγάλων μεμονωμένων καταστημάτων με κανόνες. Παράλληλα, θα λειτουργήσουν επιχειρήσεις προσωπικής υγιεινής και κομμωτήρια αποκλειστικά με ραντεβού και με πρόβλεψη και για το ωράριο λειτουργίας.
Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου μόνο.
Την 1η Ιουνίου υπάρχει πρόταση για επαναλειτουργία του Εφετείου και του Άρειου Πάγου το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων μεμονωμένων καταστημάτων που ια λειτουργούν με κανόνες που θα εφαρμόζονται. Την ίδια εβδομάδα θα έχουμε επαναλειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για ατομική άθληση σε ανοιχτό χώρο και με περιορισμούς. Επίσης, ανοίγουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι και το ίδιο διάστημα προτείνεται η επιστροφή των μαθητών των δύο τάξεων του Λυκείου και όλου του Γυμνασίου.
Στις 15 Ιουνίου προτείνεται η επαναλειτουργία των υπόλοιπων δημόσιων υπηρεσιών, των πάρκων αναψυχής, θεματικών πάρκων, παιδότοπων κ.λπ. και υπόλοιπων αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρων δεξιώσεων, χώρων εκδηλώσεων και φεστιβάλ. Προτείνεται και η έναρξη λειτουργίας καταλυμάτων διακοπών μικρού μεγέθους, ενοικιαζόμενων δωματίων και χώρων κατασκήνωσης. Προτείνεται η επαναλειτουργία επιχειρήσεων εστίασης με κανόνες αλλά και η επιστροφή στα σχολεία των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των φοιτητών.
Στις 29 Ιουνίου θα λειτουργήσουν ξενοδοχειακές μονάδες με όριο όμως πληρότητας.





share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.