Quantcast
Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου - "Κλειδώνει" η άρση των μέτρων - enikonomia.gr
share

Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου – “Κλειδώνει” η άρση των μέτρων

δημοσιεύτηκε:

Κρίσιμη σύσκεψη πραγματοποιείται σε λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την οριστικοποίηση του οδικού χάρτη εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί λόγω κορονοϊού και τη σταδιακή επιστροφή στη νέα κανονικότητα. Στη σύσκεψη που θα γίνει στις 10 το πρωί στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των Βασίλη Κικίλια, Σωτήρη Τσιόρδα, Νίκου Χαρδαλιά και Βασίλη Κοντοζαμάνη, θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η πρόταση για τηνάρση των μέτρων. Θα ακολουθήσει δεύτερη σύσκεψη στις 12, υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των συνεργατών του για το ίδιο θέμα.

Τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό του μήνυμα στην αρχή της εβδομάδας. Στόχος της κυβέρνησης είναι η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα να γίνει με ασφάλεια. Η κυβέρνηση επιχειρεί να βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην αναγκαιότητα συνέχισης για κάποιο διάστημα των περιοριστικών μέτρων από τη μία αλλά και στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας. Ο σχεδιασμός είναι η άρση να ξεκινήσει από ομάδες του πληθυσμού που στατιστικά έχουν λιγότερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές και από καταστήματα που έχουν τον μικρότερο συνωστισμό όπως αυτά του λιανεμπορίου.

Σημειώνεται ότι την επόμενη Πέμπτη 30 Απριλίου θα διεξαχθεί κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συζήτηση στην Ολομέλεια, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής (ανακοινώσεις-δηλώσεις της κυβέρνησης ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας), για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα.

Πηγή: enikos.gr


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.