Quantcast
Bloomberg: Η G7 «ζυγίζει» την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Bloomberg: Η G7 «ζυγίζει» την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Παρά την  αισιοδοξία της Αθήνας για επικείμενη συμφωνία, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι αξιωματούχοι που από χθες συνωθούνται στη Δρέσδη για τη συνδιάσκεψη των G7, αποκρούουν την όποια συμφωνία, σημειώνοντας πως οι μεταρρυθμίσεις παραμένουν ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να επιλυθεί όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg.

Παράλληλα υπογραμμίζουν, πως έχει περάσει ήδη πάρα πολύς χρόνος κάτι που αυξάνει την πιθανότητα να είναι πολύ αργά για την Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν έθεσε τη συζήτηση σε ένα πραγματιστικό πλαίσιο: «Κάποια στιγμή η συζήτηση πρέπει να μπει στο χαρτί της συμφωνίας. Χρειάζεται ένα σχέδιο».

Μπορεί η Ελλάδα να μην είναι στην επίσημη ατζέντα των G7, εντούτοις είναι φανερό πως το όνομά της έχει ακουστεί ουκ ολίγες φορές σαξονικό ανάκτορο πρώην πριγκήπων και βασιλιάδων στη Δρέσδη.

Σταθερός στην άποψή του ότι η συμφωνία απέχει ακόμη από το να πέσει στο τραπέζι για υπογραφές, ο Σόιμπλε διαμήνυσε στην Αθήνα ότι άκουσε με έκπληξη την αισιοδοξία της Αθήνας.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ Τζακ Λιου έκανε λόγο για το πόσο επικίνδυνη είναι η μικροπολιτική, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ατύχημα και ζήτησε να αρθούν οι όποιες διαφωνίες για να αποφευχθούν τα χειρότερα.  

 

  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.