Quantcast
Άρση μέτρων: Τι αλλάζει από τη Δευτέρα για ταξίδια, μετακινήσεις, σχολεία, αρχαιολογικούς χώρους - enikonomia.gr
share

Άρση μέτρων: Τι αλλάζει από τη Δευτέρα για ταξίδια, μετακινήσεις, σχολεία, αρχαιολογικούς χώρους

δημοσιεύτηκε:

Η τρίτη φάση της άρσης των μέτρων μπαίνει σε εφαρμογή την ερχόμενη Δευτέρα 18 Μαΐου και το σχέδιο σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα συνεχίζεται.

Καταρχάς από τις 18 Μαΐου θα απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις – από νομό σε νομό- ενώ θα πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια πλοίων προς την Κρήτη. Επίσης “απελευθερώνονται” οι οδικές μεταφορές για την Εύβοια, ενώ οι περιορισμοί στις ακτοπλοϊκές θα παραμείνουν ως έχουν και για τα υπόλοιπα νησιά προς τα οποία οι μετακινήσεις αναμένεται να αρχίσουν από τις 25 Μαΐου.
Επίσης, ανοίγουν από Δευτέρα 18 Μαΐου οι εσωτερικές μετακινήσεις με αεροπλάνο, ΚΤΕΛ και τρένο, ωστόσο οι μετακινήσεις αυτές θα γίνονται πλέον κάτω από ένα πρωτόκολλο που θα ανακοινωθεί σήμερα από την κυβέρνηση.

Κήποι, ζωολογικά πάρκα, αρχαιολογικοί χώροι
Ακόμη όπως ανακοίνωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, από Δευτέρα ανοίγουν ξανά οι βοτανικοί κήποι, τα ζωολογικά πάρκα, ενώ επαναλειτουργούν και οι αρχαιολογικοί χώροι. Στον καλλιτεχνικό χώρο ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα, πάντα με αυστηρούς κανόνες προστασίας.

Νέες επιστροφές στα σχολεία
Μετά την Γ’ Λυκείου, σειρά για επιστροφή στα σχολεία και τα θρανία παίρνουν από τη Δευτέρα και οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου αλλά και των Γυμνασίων, αλλά υπό αυστηρούς κανόνες ασφαλείας στο πλαίσιο παρεμπόδισης της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μεταξύ των μέτρων πρόληψης στα σχολεία, είναι η χρήση αντισηπτικών, ο φυσικός εξαερισμός και καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, διαφορετικά διαλείμματα και απαγόρευση λειτουργίας κυλικείων, αποστάσεις μεταξύ των θρανίων κ.α.
Στις 18 Μαΐου μαζί με τα σχολεία θα ανοίξουν και τα φροντιστήρια καθώς και αυτά των ξένων γλωσσών, στα οποία θα ισχύουν αντίστοιχα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης όπως 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ μαθητών και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα. επίσης, την Δευτέρα ξεκινάει και πάλι η λειτουργία δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.