Quantcast
Μητσοτάκης-Νετανιάχου: Από 1η Αυγούστου στην Ελλάδα οι Ισραηλινοί τουρίστες - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης-Νετανιάχου: Από 1η Αυγούστου στην Ελλάδα οι Ισραηλινοί τουρίστες – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Το άνοιγμα της τουρισμού και η μάχη κατά του κορονοϊού βρέθηκαν στο επίκεντρο των κοινών δηλώσεων στις οποίες προέβησαν οΚυριάκος Μητσοτάκης και ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά τη συνάντηση που είχαν, στην Ιερουσαλήμ. Οι δυο Πρωθυπουργοί αναφέρθηκαν στα κοινά συμφέροντα και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στις δυο χώρες, αλλά και στον κοινό στόχο που έχουν για τη διασφάλιση της ευημερίας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ υπογράμμισε πως ένα εκατομμύριο τουρίστες από τη χώρα του επιλέγουν κάθε καλοκαίρι ως προορισμό τους την Ελλάδα, σημειώνοντας πως η αύξηση του αριθμού αυτού τα τελευταία χρόνια αντανακλά και τον σεβασμό προς την Ελλάδα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Νετανιάχου, Ελλάδα και Ισραήλ συζητούν για το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ ανακοίνωσε ότι η χώρα μας και η Κύπρος θα αποτελέσουν τους πρώτους προορισμούς για τους Ισραηλινούς φέτος, το δύσκολο αυτό καλοκαίρι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αν όλα πάνε καλά, τόνισε, το Ισραήλ βάζει ως στόχο την 1η Αυγούστου για το πλήρες άνοιγμα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του, τόνισε την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα restart στην οικονομία. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισήμανε πως είναι πολύ σημαντικό η Ελλάδα να ανοίξει στους τουρίστες, ωστόσο, προέχουν η υγεία και η ασφάλεια. Όπως σημείωσε, αν όλα πάνε καλά από την 1η Αυγούστου θα φτάνουν και οι Ισραηλινοί τουρίστες στην Ελλάδα. “Έχουμε δουλέψει άοκνα, ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία των επισκεπτών μας. Έχουμε πολύ αυστηρά πρωτόκολλα για να ανοίξουμε με κύριο μέλημα την ασφάλεια και την υγεία τον τουρισμό μας”, τόνισε ο Πρωθυπουργός.
Αναφορά έκανε και στο ζήτημα της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για προκλητική και επιθετική τουρκική συμπεριφορά στην ανατολική Μεσόγειο και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή, καθώς οι δραστηριότητές της αποτελούν απειλή ως προς την περιφερειακή σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή. “Εμείς πάντα θα επιδιώκουμε την ειρήνη, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο” είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε ότι έτσι ακριβώς έκανε η χώρα στην υπογραφή της ΑΟΖ με την Ιταλία πριν μερικές ημέρες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.