Quantcast
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δισ. ευρώ - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δισ. ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δισ. ευρώ για την εργασία και την επιχειρηματικότητα ανακοίνωσε από τη Βουλή στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε συγκεκριμένα τα εξής:

1. Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις που ο τζίρος ήταν κάτω 35% και μειώνεται για τις επιχειρήσεις που είχαν μείωση τζίρου 30%-70%. Μηδενική η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις. Μισή προκαταβολή φόρου θα καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ.
2. Τρίτος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής που αφορά και σε ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς εργαζομένους και χωρίς ταμειακή μηχανή
βάσει του τζίρου Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου. 7000 επιχειρήσεις του τουρισμού θα πάρουν επιστρεπτέα προκαταβολή την επόμενη εβδομάδα. 120.000 επιχειρήσεις έχουν ωφεληθεί από την επιστρεπτέα προκαταβολή.
3. Η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 60% για τους εργαζομένους του προγράμματος “Συν-εργασία” επεκτείνεται για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
4. Οι εποχικές επιχειρήσεις του τουρισμού (όπως ορίστηκαν πριν οι εποχικές) δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιούλιος Αύγουστος και Σεπτέμβριος.
5. Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής της σύμβασης σε εργαζόμενους σε όλο το φάσμα του τουρισμού (περιλαμβανομένων καταστημάτων που ζουν από τον τουρισμό.
Το πρόγραμμά μας δεν αφήνει κανέναν ακάλυπτο. Τα επιδόματα ανεργίας έχουν επεκταθεί. Καθώς βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι στατικό. Οι παρεμβάσεις μας είναι δυναμικές. Έχουμε φυλάξει πυρομαχικά. Θέλω να θυμίσω ότι καθόλη τη διάρκεια της κρίσης το κράτος ενίσχυσε τα ταμειακά του διαθέσιμα, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.