Quantcast
Πόρισμα προκαταρκτικής: To Realgroup ήταν επιθετικό απέναντι στη Novartis - enikonomia.gr
share

Πόρισμα προκαταρκτικής: To Realgroup ήταν επιθετικό απέναντι στη Novartis

δημοσιεύτηκε:

του Γιώργου Λυκουρέντζου

Δικαίωση για τον όμιλο της Real αποτελεί το πόρισμα της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής, καθώς αναγνωρίζει όχι μόνο πως τα χρήματα που έλαβαν τα ΜΜΕ του ομίλου στο πλαίσιο της διαφημιστικής ύλης ήταν απολύτως δικαιολογημένα και με βάση τις τρέχουσες τιμές, αλλά και ότι o όμιλος με τα δημοσιεύματα των μέσων του στάθηκε επιθετικά απέναντι στη Novartis. Η επιτροπή καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι όσα αναφέρονταν στα έγγραφα του FBI σε βάρος του ομίλου Real είναι παντελώς αναξιόπιστα, επισημαίνοντας μάλιστα πως η ίδια η αμερικανική αρχή τονίζει ότι είναι απλώς πληροφοριακό υλικό και όχι η τελική της εκτίμηση.
Ολόκληρο το απόσπασμα για το Realgroup:
“Χαρακτηριστικό του επιπέδου αναξιοπιστίας των πληροφοριών είναι ότι ακόμη και για τα ΜΜΕ αναφέρεται εμπλοκή του groupReal στην υπόθεση, την στιγμή που προδήλως και η διαφημιστική ύλη της συγκεκριμένης εταιρείας είναι απολύτως δικαιολογημένη στις τρέχουσες τιμές, αλλά και ο ρόλος της ήταν επιθετικός για την υπόθεση NOVARTIS σε βάρος της τελευταίας”.

Τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της Realnews και της Αγοράς για τη Novartis

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Άνοιξαν τα στόματα για τις μίζες της Novartis» η Realnews στις 7 Ιανουαρίου 2017 έφερε στο φως στοιχεία για δύο Έλληνες, πρώην στελέχη του ελληνικού τμήματος της εταιρείας, που αποτελούν τους μάρτυρες – κλειδιά στη διερεύνηση της υπόθεσης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το δημοσίευμα, «πάνω από 20 στελέχη της Novartis Hellas καθώς και της μητρικής εταιρείας Novartis International, που εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας, φέρονται να εμπλέκονται στο μεγάλο πάρτι με “χρυσές” μίζες και υπερκοστολογήσεις, που στήθηκε στον χώρο της υγείας στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια».

Δείτε το πρωτοσέλιδο της Realnews στις 7 Ιανουαρίου 2017.

Πατήστε εδώ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Τον ίδιο μήνα, στις 22 Ιανουαρίου 2017, η Realnews αποκάλυψε ότι το FBI αρχίζει συνεργασία µε τους Έλληνες δικαστές, αναζητώντας την άκρη του νήματος για τις «χρυσές» μίζες του φαρμακευτικού κολοσσού.
Πατήστε εδώ και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2018, η Realnews αποκάλυψε ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα άναψε το «πράσινο φως» στη Novartis Hellas, προκειμένου να δώσει προσωπικά δεδομένα υπαλλήλων και στελεχών της τα οποία ζητούν οι αμερικανικές Αρχές που διερευνούν την υπόθεση. Όπως ανέφερε η Realnews, την απόφαση η Αρχή την έλαβε την περασμένη Τετάρτη, μετά από σχετικό ερώτημα που κατέθεσε η φαρμακοβιομηχανία. Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί με το έγγραφό τους προς την Novartis ζητούν να τους διαβιβάσει προσωπικά δεδομένα που αφορούν τις υπό διερεύνηση συναλλαγές της, όπως e-mail υπαλλήλων, κινήσεις εταιρικών τραπεζικών λογαριασμών και στοιχεία προμηθευτών καθώς και γιατρών που έχουν συνεργαστεί μαζί της.

Πατήστε εδώ και διαβάστε το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Realnews.

Αντίστοιχα ήταν και τα δημοσιεύματα της εφημερίδας “Αγορά” για την υπόθεση Novartis τον Ιανουάριο του 2017. Στις 6 Ιανουαρίου 2017, η εφημερίδα είχε αποκαλύψει ποιους “καίνε” οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες για τις μίζες των φαρμάκων. Μια εβδομάδα αργότερα η “Αγορά” είχε αποκαλύψει πώς “έκλεισαν” άρον άρον έρευνες για την υπόθεση, ενώ είχε φέρει στο φως τα πορίσματα που αποτύπωναν τα «δώρα» και τις παράνομες μεθόδους τις οποίες καταγγέλλεται πως χρησιμοποιούσε η Novartis για να προωθήσει τα προϊόντα της. Σύμφωνα με αυτά, η πολυεθνική φέρεται να πρωταγωνιστεί σε μη νόμιμες δωρεές που έγιναν για την πραγματοποίηση του ταξιδιού συμμετεχόντων από την Ελλάδα σε συνέδριο για την Φαρμαοικονομία το 2012, στο Βερολίνο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.